Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca a formulat trei cereri catre Curtea Constitutionala. "Solicit Curtii Constitutionale (...) sa ceara codurile numerice ale tuturor celor care au votat, sa ceara declaratiile pe proprie raspundere care au fost date in fiecare sectie de vot si sa dispuna renumararea tuturor voturilor", a declarat Ludovic Orban, intr-o declaratie de presa.

Liberalul a anuntat totodata ca presedintele Biroului Electoral Central, judecatorul Hermina Iancu, a decis ca renumararea voturilor sa se faca de fiecare Birou Electoral Judetean in parte, "desi decizia CCR era clara ca BEC trebuie sa asigure renumararea". "Consideram ca aceasta decizie este o incalcare a deciziei Curtii", a subliniat Ludovic Orban.

Intrebat daca magistratii Curtii vor lua in considerare cele trei cereri, avand in vedere ca termenul pana la care se puteau depune contestatii a expirat, prim-vicepresedintele PNL a replicat: "CCR (...) are dreptul constitutional de a se pronunta asupra unei contestatii de fraudare. Acum avem o contestatie, deci orice fel de cerere catre CCR cred ca trebuie luata in considerare".

Declaratia liderului liberal vine la cateva ore dupa ce acesta anuntase tot intr-o conferinta de presa ca renumararea voturilor nule nu este suficienta. Pentru a se putea pronunta in deplina cunostinta de cauza, Curtea Constitutionala trebuie sa ceara toate codurile numerice ale persoanelor care au votat in toate sectiile, declara Ludovic Orban.

"Am cerut Curtii sa solitice CNP-urile pentru a face compararea si a verifica numarul de voturi duble si numarul de persoane fara identitate care au votat", a explicat liberalul. "Am spus inca de la primul tur ca au existat persoane care au fost instruite si presedinti de sectii de votare care au fost instruiti ca, atunci cand vine o persoana care realizeaza vot multiplu, sa nu i se inscrie CNP-ul real, sa greseasca o cifra cel putin", a continuat Ludovic Orban.

"Daca se gaseste ca peste 150.000 de CNP-uri ale unor persoane care au votat nu exista, nu vi se pare o frauda evidenta?", a incheiat prim-vicepresedintele PNL.