Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a iesit, duminica dimineata, sa stranga voturi pentru garda veche si colaboratorii din PSD. Iliescu a facut o plimbare prin parcul Herastrau pentru a promova candidatii pentru sectorul 1. Cum parcul a fost mai mult pustiu din cauza frigului, la pas, Iliescu a depanat amintiri din anii '60-'80 mai mult cu candidatii Razavan Teodorescu, Sergiu Nicolaescu si Adrian Severin. Plimbarea electorala nu a avut prea mare succes - doar cativa pensionari care mergeau grabiti pe aleile pustii au dat mana cu Iliescu si si-au exprimat regretul dupa vremurile trecute.

Fara fastul de campanie cu care ne-a obisnuit PSD, fara tineri care sa imparta sepci, fulare, baloane sau alte materiale de promovare a candidatilor, Ion Iliescu, incadrat de Razvan Teodorescu Sergiu Nicolaescu, Adrian Severin si conservatorul Marius Marinescu au pornit la strans de voturi prin Sectorul 1.

Strategia staff-ului de campanie al celor patru candidati s-a rezumat la a merge cu cativa pasi in fata, abordand putinii pensionari cara au iesit din casa, impartind pliante astfel incat, candidatii sustinuti de Ion Iliescu sa aiba tinte precise.

In parcul Herastrau, Iliescu a depanat aminitri cu cativa pensionari, vechi sustinatori ai partidului si le-a prezentat acestora candidatii.

"Speranta trebuie pastrata intotdeauna, important este ca oamenii sa perceapa evenimentele si sa aleaga. Urmarind asa mersul vietii se poate face asa un bilant cand a fost mai adunata lumea, cand au fost mai asezate lucrurile, pe vremea guvernarii PSD a fost liniste si stabilitate.

Acum, oamenii de asta au nevoie de stabilitate, de aceea trebuie sa iesiti la vot. Am iesit la plimbare cu candidatii sa vi-i prezint: domul Teodorescu la Senat si domna Antipa si domnul Sergiu Nicolaescu...".

Electoratul de varsta a treia nu s-a aratat deloc interesat de acestia ci, mai degraba, si-a spus offurile despre tinerii fara respect din ziua de azi, evocand vremurile de altadata.

"Cand eram noi studenti eram foarte activi", "Mi-ati facut o placere cum nu stiti", "Arati foarte bine", au fost replicile pe care Iliescu le-a primit la prezentarea candidatilor.

Nimic din fastul de altadata si nimic din masele care se calcau in picioare sa-l vada si sa-i ofere flori lui Ion Iliescu. Doar o doamna care mergea grabita spre casa s-a oprit cateva minute sa-i ofere o floare de liliac si sa-si exprime respectul fata de fostul presedinte al Romaniei.

Daca Razvan Teodorescu si Sergiu Nicolaescu nu s-au remarcat in contactul cu cetatenii, senatorul PC, Marius Marinescu a intervenit de nenumarate ori in conversatiile fostului presedinte indemnand electoratul sa puna stampila pe candidatii PSD. Un pensionar suparat ca meciurile de fotbal nu se mai transmit la televizor l-a apostrofat imediat pe Marinescu.

"Eu si familia mea nu vom vota, vom lasa voturile in alb, voturi pe care le pierdeti. Eu daca as fi Marius Marinescu i-as spune: domnu' Voiculescu, cu parare de rau ati parasit presedintia partidului, parasiti si partidul ca lumea va percepe ca pe un afacerist. Nu faceti o politica sociala, oamenii simpli si nevoiasi nu mai au alta distractie, nu merg nici in baruri, cluburi, restaurante, singura lor distractie este sa se uite la televizor".

Vizibil iritat, Marius Marinescu i-a replicat: "Nu ne reprosati noua pentru ca acelea nu tin de noi, trebuie vazute si lucrurile bune, aia e o afacere. Impreuna cu domnul Iliescu am rezolvat parcul Bordei, daca nu eram noi si dumneavoastra nu rezolvam".

Plimbarea electorala s-a incheiat cu un scurt periplu in parcul Bordei la insistentele lui Marius Marinescu.