PSD Sibiu a cerut interventia politiei in cazul protestului care are loc in fata sediului sau, afirmand ca nu se simte "in siguranta intr-un oras european in 2017" si ii acuza pe protestatari ca sunt "iresponsabili" deoarece "si-au adus si copiii (...) pe care i-au tinut in frig si pe care i-au obligat sa asiste la o manifestatie agresiva".

Protest-record la SibiuFoto: Facebook / Vadedem#dinSibiu

"Cei mici au fost expusi unui eveniment nepotrivit pentru ei, care i-ar fi putut pune in pericol", afirma PSD Sibiu, intr-un comunicat postat pe contul sau de Facebook.

Reactia vine in urma unui protest-record pentru justitie independenta care are loc la Sibiu de peste 21 de ore. Zeci de tineri s-au adunat incepand de luni de la pranz in fata sediului PSD din oras si, pentru prima data, nu au mai plecat de acolo in timpul noptii. Manifestantii au creat pagina de Facebook Vavedem#dinSibiu, pe care au postat fotografii si video de la protest, din timpul noptii si din aceasta dimineata.

Iata mai jos comunicatul PSD Sibiu:

"SIBIENII ISI DORESC SA TRAIASCA IN SIGURANTA INTR-O TARA CIVILIZATA!

In urma sesizarilor facute de mai multi locuitori din Sibiu, care au semnalat ca sunt deranjati de protestul agresiv si neautorizat al catorva indivizi care au ocupat abuziv zona pietonala din fata sediului PSD Sibiu, am decis sa aducem la cunostinta opiniei publice ca maniera in care acestia au ales sa-si manifeste nemultumirile este ilegala si necivilizata.

Inainte de toate, PSD Sibiu respecta si va respecta intotdeauna dreptul la exprimare al cetatenilor si dreptul la manifestatii de strada, insa doar in conditiile in care astfel de proteste sunt legale, autorizate si respecta conduita democratica.

De doua zile, membrii PSD Sibiu sunt obligati sa suporte manifestatiile unui grup de aproximativ 20 de oameni care s-a instalat pe domeniul public, la fereastra sediului partidului, cu mese, scaune si aparatura electronica (laptopuri, proiectoare) si s-au bransat ilegal la reteaua electrica din zona.

Ieri, protestatarii au manifestat mai multe ore si au continuat si dupa lasarea intunericului atunci cand au proiectat pe zidurile sediului PSD Sibiu lozinci defaimatoare la adresa politicienilor PSD.

In conditiile descrise mai sus, unii dintre acesti indivizi iresponsabili si-au adus si copiii (exista filmari si fotografii in sesul acesta, facute chiar de ei) pe care i-au tinut in frig si pe care i-au obligat sa asiste la o manifestatie agresiva. Cei mici au fost expusi unui eveniment nepotrivit pentru ei, care i-ar fi putut pune in pericol.

Comportamentul protestatarilor ne-a determinat sa facem apel catre organele de siguranta si ordine publica, insa in ciuda insistentelor, nimeni nu a intervenit sa reinstaleze ordinea de drept.

Manifestatiile acestor indivizi continua si la aceasta ora. In fata sediului partidului acestia au postat pancarte si deranjeaza activitatea celor aflati in sediul PSD Sibiu dar si pe oamenii care sunt in zona Pietei Mari din centrul Sibiului, la Targul de Craciun.

Ne intrebam ce s-ar fi intamplat daca astfel de indivizi s-ar fi manifestat abuziv si agresiv intr-o zona atat de expusa, intr-un oras european? In ce fel ar fi reactionat autoritatile daca la Londra sau la Bruxelles un grup de 20 de oameni ar fi demonstrat fara autorizatie si si-ar fi tinut copiii mici in frig si ar fi proiectat mesaje pe cladirea unei institutii cu ajutorul unui proiector racordat ilegal la reteaua publica de electricitate?

Ne mai intrebam cum ar fi reactionat autoritatile din Romania daca sustinatorii PSD s-ar fi adunat in fata unui sediu de partid sau in fata unei institutii publice, primarie, consiliu judetean din Sibiu si ar fi protestat fara sa aiba autorizatie? Va reamintim ca PSD Sibiu avea pregatite saptamana trecuta mitinguri de sustinere a masurilor guvernamentale, dar a tinut sa respecte momentele triste prin care zilele acestea trece Casa Regala a Romaniei si a renuntat la manifestatiile de strada, asa cum era si firesc in zilele de doliu pentru tara noastra.

Facem apel catre autoritati si le cerem sa intervina de urgenta astfel incat legea sa fie respectata si aplicata.

Nu este normal sa nu ne simtim in siguranta intr-un oras european in 2017!"