Senatorul PNL Daniel Zamfir l-a atacat dur pe Dacian Ciolos, numindu-l pe acesta "colegul lui Guru Bivolaru", intr-un comentariu legat de informatia potrivit careia fostul premier a facut o vizita la Washington, dupa reactia negativa a oficialilor americani in legatura cu intentia majoritatii PSD-ALDE de a modifica Legile Justitiei.

Daniel ZamfirFoto: cdep.ro

"Uite asa, colegul lui Guru Bivolaru, plecat de pe meleagurile natale sa nu il intrebe lumea cum e cu integrarea in absolut, da si el pe surse ca ar fi fost intr-o vizita extrem de importanta in SUA ca sa ia OK-ul de la Departamentul de Stat...

Apropo, mai stie cineva ce s-a ales din fituica aia numita Platforma 100? Dupa ce noi, cei din PNL, ne-am luat mega teapa, ma gandesc ca mai greu acum sa gaseasca alti fraieri...", a scris Daniel Zamfir, pe contul lui de Facebook.

Acesta a facut acest comentariu dupa ce presa a relatat, pe surse, ca fostul premier Dacian Ciolos a efectuat o vizita in Statele Unite, care a inclus si o intrevedere informala la Departamentul de Stat al SUA.

Ciolos a confirmat ulterior informatia, potrivit Agerpres. "Am petrecut cateva zile la Washington pentru activitati profesionale si am avut placerea sa fiu de Ziua Nationala alaturi de membri ai comunitatii romanesti din SUA, la receptia organizata de Ambasada Romaniei.

Am profitat de aceasta deplasare pentru a ma intalni si cu sustinatorii Platformei Romania 100, iar apoi am avut o intrevedere informala la Departamentul de Stat (dupa semnalul de alarma pe care oficialii americani l-au transmis in legatura cu modificarile la Legile Justitiei)", a scris Ciolos, duminica, pe Facebook.

Pe 27 noiembrie, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert, afirma, intr-o declaratie de presa intitulata "Romania - propuneri ce afecteaza independenta sistemului judiciar", ca "Statele Unite constata cu ingrijorare ca Parlamentul Romaniei ia in considerare o legislatie ce ar putea submina lupta impotriva coruptiei si slabi independenta sistemului judiciar in Romania".