Guvernul isi va sustine punctele de vedere in privinta proiectului de buget pe anul 2017 in sedinta CSAT de marti, a afirmat duminica seara, la Antena 3, premierul Sorin Grindeanu. "Vom merge marti, la CSAT (...) Va spun cu toata fermitatea, ca sa nu existe surprize. Ne sustinem punctele de vedere si nu exista schimbari. Asta este viziunea noastra pentru bugetul pe anul 2017", a declarat Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

Sorin Grindeanu a precizat ca a avut o discutie telefonica vineri cu presedintele Klaus Iohannis si a sperat ca actualul Executiv va beneficia de "un tratament egal" cu cel de care a avut parte Guvernul Ciolos.

"In 9 decembrie anul trecut s-a tinut sedinta de Guvern fara aviz CSAT, in care s-a adoptat proiectul de buget si a fost trimis catre Parlament. In 10 decembrie a fost CSAT-ul. (...) Ca si prim-ministru, am sperat la un tratament egal cu cel de anul trecut, sa pot sa trimit spre Parlament bugetul (...) Am vazut ca marti o sa avem sedinta CSAT. Din pacate, aceste lucruri inseamna 3, 4, 5 zile in care se puteau intampla toate acele etape in Parlament", a afirmat premierul.

Intrebat daca se asteapta ca seful statului sa ii faca dificultati si bugetul pe 2017 sa nu aiba avizul CSAT, Sorin Grindeanu a raspuns: "Vazand desfasurarea din ultima saptamana (...) incep sa fiu sceptic. As vrea sa am o surpriza marti si lucrurile sa fie constructive, sa putem cat mai repede sa (...) se avizeze bugetul si sa se voteze in Parlament, astfel incat sa se intre pe (...) o desfasurare normala".