Presedintii organizatiilor PLD din Salaj si Buzau, Gheorghe Stanciu si Lucian Salcutan, au anuntat miercuri, dupa sedinta Delegatiei Permanente, ca filialele pe care le conduc ar putea sa paraseasca partidul in semn de protest fata de fuziunea cu PD. In timp ce Stanciu a afirmat ca a fost contactat de toate partidele, cu exceptia PSD, Salcutan spune ca inca nu a discutat cu nicio alta formatiune politica.

In timp ce Salcutan s-a declarat nemultumiti de momentul in care se face aceasta fuziune si nu de colaborarea cu PD, Stanciu i-a atacat pe democrati, spunand ca "PD este specialist in a desfiinta partide". Liderul PLD Salaj a afirmat ca este prieten cu democratii salajeni, dar ca nu poate colabora cu ei, pentru ca sunt mentalitati diferite. "Electoratul care a votat PLD este unul satul de politica si care a sperat in PLD", a mai declarat Stanciu,

La randul sau, presedintele filialei buzoiene este de parere ca PLD ar mai avea lucruri de spus pe scena politica din Romania si ca o astfel de fuziune ar fi cea mai potrivita dupa alegerile de anul viitor. Salcutan a declarat ca filiala judeteana va lua o decizie joi seara, dupa o sedinta a conducerii locale.

Reprezentantii judetelor Salaj, Buzau si Caras Severin au fost singurii care au votat, la sedinta PLD, impotriva fuziunii cu PD. Surse din partid afirma ca si cei din Caras Severin ar putea parasi partidul, iar o decizie in acest sens va fi luata in zilele urmatoare.

Sedinta Delegatiei Permanente a PLD a durat aproape trei ore, din cauza numarului mare de persoane care s-au inscris la cuvant. Printre cei care s-au exprimat impotriva fuziunii cu PD s-au aflat si reprezentantii judetelor Timis, Maramures, Hunedoara si Covasna.

Surse din partid au declarat insa ca, in cele din urma, acestia au fost convinsi ca fuziunea cu PD este o masura buna pe termen mediu si lung. "Votam pentru, dar suntem atenti la ceea ce se va intampla in continuare", a fost mesajul celor care au avut retineri in privinta deciziei pe care au aflat-o luni seara de la televizor.

PD si PLD vor convoca Congrese extraordinare pe 15 decembrie, pentru a aproba fuziunea in cele mai extinse foruri organizatorice, iar congresul de infiintare a PDL va avea loc in luna ianuarie. Pana atunci, filialele judetene reunite vor fi conduce se structuri executive formate din 21 de membri, algoritmul de impartire al mandatelor fiind raportul intre rezultatele obtinute la alegerile europarlamentare.