Fostul presedinte al Partidului Democrat Liberal Emil Boc a declarat sambata ca nu ar renunta la numele formatiunii, in cazul aliantei cu PNL, deoarece PDL are un blazon de aparat.

"Nu fac parte din nicio structura de conducere a partidului, cu alte cuvinte parerea mea nu conteaza. Punctul meu de vedere este si ramane ca PDL are un blazon de aparat, a dat de doua ori presedintele Romaniei, a dat vreo trei primari generali ai Capitalei, a avut Guvern si din acest punct de vedere cred ca nu ar trebui stearsa cu buretele istoria Partidului Democrat Liberal. O solutie de comasare, nu prin absorbtie, ci de comasare cu un nume nou ar fi solutia rezonabila pentru ceea ce inseamna, din punctul meu de vedere, strict personal, viziunea PDL", a spus Emil Boc, potrivit Agerpres.

El a adaugat insa ca decizia si responsabilitatea unei asemenea decizii revin conducerii partidului.

Primarul Emil Boc a participat sambata la ceremonia de aniversare a 20 de ani de la infiintarea SMURD Cluj.

Emil Boc a fost timp de sapte ani presedintele PDL.

Presedintele Partidului National Liberal, Klaus Iohannis, a anuntat sambata ca PDL a acceptat ca partidul care va aparea in urma fuziunii dintre cele doua formatiuni sa se numeasca PNL, iar Congresul a aprobat fuziunea acestora.

"Eu, personal, sunt pentru fuziune. Sunt in pozitia sa va confirm ca PDL accepta ca noua formatiune sa se numeasca PNL", a spus Iohannis, la Congresul partidului.

Delegatii Congresului au votat cu majoritate de voturi fuziunea PNL cu PDL. Au fost 6 voturi impotriva si 4 abtineri.