Domnii de la Antena 3, acesti adevarati cunoscatori ai tuturor problemelor Romaniei, de la cea mai mica pina la cea mai mare, ofticati la culmea ca Mircea Geoana n-a vrut, da’ daca n-a vrut?, n-a vrut, frate!, sa iasa presedinte, propun solutia salvatoare pentru Romania: n-ar fi mai bine sa se modifice Constitutia, astfel incit romanii din afara tarii sa nu mai aiba dreptul la vot? O enormitate mai mare ca asta, prin coeficientul de prostie adunat in nucleul acestei cugetari, n-am mai auzit de foarte multa vreme, scrie Alex Mihaileanu pe blogul Subiectiv.

Argumentatia este pe cit de proasta, pe atit de lipsita de orice urma de concret: atita vreme cit romanul nu traieste in Romania, deci nu plateste taxe in Romania, n-ar trebui sa aiba drept de vot. Or, mi se pare stupid de la temelia si pina la virful acestei teorii. Domnii in cauza uita citi bani varsa romanii din afara tarii in Romania. Poate ar trebui sa-si aminteasca niste cifre, cam cite miliarde de euro sint trimise anual in tara, bani care se ruleaza in economia romaneasca, dupa care abia atunci sa deschida gura.

In 2008, PIB-ul Romaniei (Produsul Intern Brut, domnilor analisti) s-a ridicat la aproximativ 145 de miliarde de euro. Din 145 de miliarde de euro, contributiile aduse de platitorii romani de taxe si impozite s-au ridicat la aproximativ o treime. Adica la aproximativ 5 milioane de salariati, incasarile la bugetul de stat sint de aproximativ 35 de miliarde de euro. In 2008, romanii din afara tarii au pompat in fundul Romaniei in jur de 11 miliarde de euro. Citi romani sint in afata tarii? Doua milioane? Ei, din astia doua milioane, probabil un milion jumate de romani au varsat in Romania 11 miliarde de euro, domnilor analisti politici si economici, care stiti toate realitatile tarii.

Citeste si comenteaza peblogul Subiectiv.