Un eveniment foarte rar s-a petrecut in nordul Columbiei in timpul unei furtuni, un fulger ucigand unsprezece membri apartinand unui trib amerindian, potrivit autoritatilor, citate de AFP.

Tragedia a avut loc in valea Sierra Nevada fiind vorba de tribul Wiwa care prefera sa locuiasca foarte izolat.

Presedintele columbian Juan Manuel Santos si-a exprimat sustinerea intr-un mesaj postat pe Twitter. "Suntem cu totii solidari cu comunitatea tribului din Sierra Nevada, Santa Marta," a scris el.

Fulgerul a ucis 11 indigeni si alte 15 persone au fost ranite, a declarat Avocatul Poporului din Columbia.

Liderii tribului Wiwa se reunisera pentru "un ritual de initiere spiritual" cand fulgerul a lovit. Cei mai multi dintre raniti au arsuri de gradul al doilea si al treilea, a declarat politia locala.

Ei urmau sa fie transportati la spitalul din Santa Marta, cel mai apropiat si situat pe coasta Caraibelor, la 950 km de Bogota.

Un eveniment similar a a vut loc pe pe 27 octombrie 1998 cand un fulger avea sa cauzeze moartea unei intregi echipe de fotbal aflate pe teren la un meci din Congo, potrivit gsp.ro. Surprinzator, nici unul dintre membrii echipei adverse nu a fost ranit in urma acestui accident.

Intimplarea a fost relatata pe larg in presa vremii. "Fulgerul a ucis 11 barbati puternici si tineri, cu virste cuprinse intre 20 si 35 de ani. In schimb, fotbalistii din Basanga, echipa gazda, au scapat neatinsi din aceasta catastrofa", relata un ziar congolez in 1998. Pe linga cei 11 fotbalisti de la echipa oaspete, Bena Tshadi, au mai fost afectati de fulger inca 30 de persoane, care au scapat doar cu rani usoare.