Google a anuntat ca renunta la cerinta ca utilizatorii sai sa isi foloseasca numele real pe Google +, dupa ani in care acestia au reclamat politicile companiei. Politica "numelui real", care a debutat odata cu lansarea Google+ in urma cu trei ani, a fost conceputa pentru a crea o retea asemanatoare platformei Facebook, relateaza The Verge.

"Dar, aceasta a exclus un numar de persoane care doreau sa faca parte din retea fara sa isi utilizeze numele real", se arata intr-o postare nesemnata a companiei de pe Google+.

Politica a generat critici de la sustinatorii confidentialitatii si a jurnalistilor care au argumentat ca aceasta ameninta sa expuna persoanele care au motive serioase sa foloseasca pseudonime.

Compania a mentionat ca a relaxat restrictiile politcii de utilizare a numelui real in mod treptat, permitand utilizatorilor Youtube si a paginilor de brand sa isi aleaga orice nume doresc.

Aceasta decizie a reusit sa faca politica numeului real si mai greu de inteles pentru utilizatorii Google+.

"Stim ca politica numelui real a fost neclara si asta a dus la unele experiente dificile inutile pentru unii utilizatori", se arata in postarea companiei.

"Pentru aceasta ne cerem scuze si speram ca schimbarea de astazi este un pas inspre transformarea Google+ in spatiul primitor si deschis pe care ni-l dorim".