Un politician italian a declarat ca este mai usor sa fie educat un caine decat un rom, afirmand ca romii refuza sa munceasca si fac copii pentru a-i trimite la furat, informeaza Corriere della Sera in editia electronica, citeaza Mediafax.

"Este mai usor sa educi un caine decat un copil rom. Cainii si copiii, daca ii educi, apoi sunt educati. Dar, daca nu ii educa nimeni, urineaza pe garduri. Nici macar catelusul meu nu urineaza pe garduri, doar pe copaci", a spus Tiziana Maiolo, purtatoarea de cuvant a filialei din Milano a formatiunii Viitor si Libertate, infiintata de Gianfranco Fini.

Maiolo a facut aceste declaratii in cursul unei interventii la postul Radio24 pe tema cazului celor patru copii romani decedati intr-un incendiu izbucnit intr-o tabara de romi din Roma.

Maiolo a criticat si pozitia presedintelui Italiei, Giorgio Napolitano: "Presedintele Napolitano a gresit pentru ca a vorbit in necunostinta de cauza; a spus ca romii trebuie sa aiba case, dar de ce nu si italienii?".

Desi considera ca "toate etniile pot fi integrate", Tiziana Maiolo a subliniat ca romii "pur si simplu nu vor sa munceasca", "nu au un simt al igienei" si "fac copii pentru a-i trimite sa fure sau sa se prostitueze".

Maiolo a avut aceasta interventie pe fondul polemicilor aparute in Italia dupa ce patru frati romani cu varste cuprinse intre patru si 11 ani au murit intr-un incendiu produs duminica seara intr-o tabara de nomazi din Roma.

Incendiul a izbucnit duminica seara intr-o baraca situata in zona Appia Nuova din Roma, in cartierul Acquasanta.

Potrivit unor surse din cadrul politiei, copiii care au murit in incendiu sunt trei baieti si o fetita, toti frati, avand varste cuprinse intre patru si 11 ani.

Toti cei patru copii provin dintr-o familie de romani care traia in baraca amplasata abuziv. In momentul izbucnirii incendiului, cei patru copii erau singuri in baraca, in conditiile in care parintii tocmai parasisera locuinta improvizata pentru a face cumparaturi.