Americana Abby Sunderland (16 ani) a afirmat ca va incerca din nou sa navigheze singura in jurul lumii, dupa ce prima sa tentativa s-a incheiat cu un esec, barca ei fiind deteriorata in timpul unei furtuni, transmite FoxNews. Tanara a fost salvata sambata de un vas francez de pescuit dupa ce a plutit doua zile in deriva in Oceanul Indian.

Abby SunderlandFoto: Reuters

"Cu siguranta ca voi naviga din nou in jurul lumii sau cel putin voi incerca", a declarat Sunderland, adaugand ca "nu stiu cand voi mai incerca sa o fac din nou".

"De ani de zile am vrut sa navighez in jurul lumii si neaparat vreau sa o fac", a adaugat adolescenta.

Recuperata dupa doua zile in care a plutit in deriva in Oceanul Indian

Autoritatea Maritima din Australia a anuntat sambata ca Sunderland a fost recuperata din apele Oceanului Indian de vasul de pescuit Ile De La Reunion. Fata a fost gasita "in stare buna de sanatate".

Parintii fetei au pierdut contactul cu ea joi, cu doar cateva momente inainte de activarea unor sisteme de alerta de pe yachtul Wild Eyes.Potrivit informatiilor, marea era extram de agitat, cu valuri foarte mari si cu vant puternic.

"A fost nebunie in aceste ultime cateva zile. Totul s-a intamplat foarte repede dar am fost foarte norocoasa ca a fost o nava care a putut sa vina sa mai ia", a declarat adoslecenta. "Atunci cand esti pe mare si se intampla diverse lucruri, nu prea poti sa te temi - vreau sa spun ca nu te ajuta cu nimic", a adaugat fata.

AFP scrie ca Sunderland a plecat din California in luna ianuarie, in ciuda criticilor care afirmau ca itinerariul ei este prea riscant, deoarece urma sa o duca in Oceanul Indian in timpul iernii din emisfera sudica.

Salvarea americancei a venit la doar o luna dupa ce australianca Jessica Watson a devenit cea mai tanara persoana din lume care a navigat singura in jurul lumii, la varsta de 16 ani.

In ultima perioada, mai multi adolescenti au efectuat calatorii similare. Fratele lui Sunderland, Zac (17 ani), tocmai a navigat singur in jurul lumii, lucru realizat si de britanicul Mike Perham, prietenul lui Watson.