Un tribunal din China a condamnat la moarte un chinez care a atacat si ranit cu cutitul 16 copii si o invatatoare de la o scoala primara, a anuntat presa de la Beijing, citata de CNN. Atacul a avut loc in 28 aprilie.

Desi niciunul dintre copii nu a murit in urma atacului produs in Leizhou, Chen Kangbing a fost condamnat pentru crima. "Chen s-a repezit la copii si la profesoara intr-o maniera foarte brutala, provocand suferinte mari", se spune in verdictul tribunalului. Xinhua a precizat ca, potrivit Codului Penal chinez, o persoana poate fi condamnata de crima pentru actiuni ce vizeaza intentia de a ucide.

Chen, invatator la o alta scoala primara, a intrat in institutia de invatamant, inarmat cu un cutit cu o lama de 40 de cm si i-a atacat pe copii.

CNN scrie ca, incepand din martie, in China au avut loc cel putin patru atacuri asupra elevilor, agresorii folosind cutite si topoare.

Legile privind posesia de arme sunt foarte stricte in China, insa pana de curand ele nu faceau referire la cutitele mari. Autoritatile din China au emis o lege care prevede ca orice persoana trebuie sa se inregistreze cu cartea de identitate atunci cand cumpara cutite cu lama mai mare de 15 cm.

In plus, Ministerul Educatiei a cerut gradinitelor si scolilor sa interzica accesul strainilor in institutiile de invatamant. Scolilor li s-a cerut sa angajeze agenti de paza, sa implementeze masuri de securitate si sa se asigure ca elevii sunt escortati spre casa. De asemenea, institutilor de invatamant li s-a cerut inclusiv sa-i invete pe copii cum sa se apere de posibili atacatori.