Un veteran american, care nu are loc de munca, a luat prin surprindere conducerea Partidului Democrat din statul Carolina de Sud, castigand nominalizarea formatiunii in cadrul alegerilor preliminare desfasurate marti, transmite AP. Alvin Greene a obtinut 59% din optiunile de vot si-l va infrunta pe senatorul republican Jim De Mint in alegerile din noiembrie.

Greene (32 de ani) nu a strans deloc fonduri pentru campania electorala si nu a avut nici macar o pagina de internet. El a obtinut 59% din voturi fata de doar 41% pentru contracandidatul sau, Vic Rawl, care a fost de patru ori ales in Congresul statal si care a strans fonduri de campanie de 186.000 de dolari.

Presedinta Partidului Democrat din Carolina de Sud, Carol Fowler, a spus ca alegatorii, nefamiliarizati cu niciunul dintre candidadti, au votat in ordine alfabetica, preferandu-l pe Greene in fata lui Rawl. "Din cate stiu eu, Greene nu a aparut la niciun miting. Vic Rawl a facut campanie inca din momentul in care si-a depus candidatura", a spus ea.

La randul sau, Rawl s-a declarat dezamagit si a afirmat ca nu l-a vazut niciodata pe Greene.

Greene nu si-a putut explica nici el succesul insa le-a multumit alegatorilor si le-a spus: "Sa continuam sa facem istorie si sa punem Carolina de Sud inapoi la munca".

Greene a petrecut 13 ani in fortele armate, inainte sa-si dea demisia in luna august a anului trecut. El il va infrunta in noiembrie pe republicanul DeMint in cursa pentru Senatul american. Acesta a strans deja 3.5 milioane de dolari pentru alegerile din toamna.