Fortele de securitate turce au ucis duminica dimineata doi barbati suspectati ca planificau un atac terorist asupra capitalei Ankara, in numele Statului Islamic, transmite AFP.

Cei doi presupusi jihadisti au fost ucisi in timpul unui schimb de focuri, in timpul unui raid antiterorist, dupa arestarea unui presupun jihadist azer la Istanbul.

Acesta din urma a spus ca i-a dus la Ankara pe cei doi barbati, care faceau parte, la fel ca el, din grupul Statul Islamic si au fost ¬pe cale de a comite un atac", a declarat guvernatorul Ercan Topaca.

"Operatiunea politiei a fost pregatita pe graba, dupa ce suspectul a recunoscut ca cele doua persoane pe care le-a lasat in Ankara sunt jihadisti ai Daesh si organizeaza un atentat", a declarat guvernatorul regional Ercan Topaca, relateaza si News.ro citand France Presse.

Politistii turci au descoperit mai multe arme si grenade in locuinta presupusilor jihadisti ai Statului Islamic.

"Noi credem ca planuiau un atac in urmatoarele zile. Armele si materialele explozibile erau eficiente si puternice", a completat guvernatorul Topaca.

Identitatea sau nationalitatea celor doi barbati nu erau inca cunoscute, dar guvernatorul a spus ca sunt intre 25 si 30 de ani.

Turcia a fost zguduita in ultimul an si jumatate de un val de atentate teroriste, organizate atat de militantii kurzi, cat si de jihadistii Statului Islamic.

Sute de persoane si-au pierdut viata in atentatele din Istanbul, Ankara si Gaziantep.