Autorul atacului de pe Champs-Elysees este "Abu Yussef, belgianul", combatant al Statului Islamic, a anuntat Amaq, agentia de propaganda a gruparii jihadiste, citata de Le Figaro. Politia franceza a anuntat insa ca a perchezitionat locuinta de la periferia de est a Parisului a unui alt suspect, un barbat in varsta de 39 de ani pe nume Karim Cheurfi, care a mai fost condamnat in trecut dupa ce a atacat un ofiter de politie in anul 2001. Presa franceza scrie ca nu este clar daca Abu Yussef si Karim Cheurfi sunt acceasi persoana sau sunt doua persoane diferite.

Atac armat in centrul ParisuluiFoto: AGERPRES

Ora 11:20: Ministrul belgian de Interne afirma ca atacatorul care a deschis focul in centrul Parisului, impuscat mortal de politie, era de nationalitate franceza. (Reuters)

Ora 10:48: Trei membri ai familiei suspectului impuscat mortal joi seara au fost retinuti de politie.

Ora 10:45: Politia franceza a anuntat oficial ca este in cautarea unui al doilea suspect pentru atacul de joi seara, in afara suspectului impuscat mortal imediat dupa atac. (Reuters)

Ora 10:40: Un barbat considerat suspect pentru atacul de joi seara s-a predat autoritatilor belgiene, fiind retinut la Anvers. (AFP)

Ora 10:16: Un aviz de cercetare pe numele unui barbat a fost transmis de autoritatile belgiene celor franceze. (AFP)

Un politist a fost ucis, iar alti doi au fost grav raniti intr-un atac armat produs joi seara in centrul Parisului, pe bulevardul Champs-Elysees.

Politia franceza a anuntat ca a impuscat mortal vineri seara un suspect care, anterior, a facut obiectul unui dosar de supraveghere "Fiche S" si s-a aflat in atentia serviciului de securitate intern francez DGSI.

Atacul a survenit cu trei zile inaintea primului tur al alegerilor prezidentiale si in contenxtul in care Franta, aflata sub stare de urgenta, se confrunta din 2015 cu un val de atentate jihadiste fara precedent, soldate cu 238 de morti.