Un politist a fost ucis, iar alti doi au fost grav raniti intr-un atac armat produs joi seara in centrul Parisului, pe bulevardul Champs-Elysees, au informat autoritatile franceze, precizand ca un atacator a fost neutralizat de politie, transmit agentiile internationale de presa.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vineri

08:12:Emmanuel Macron si-a anulat mitingurile electorale programate vineri la Rouen si Arras dupa atentatul de la Paris.

06:30 Potrivit mandatului de arestare, barbatul a venit joi cu trenul in Franta, din Belgia. Nu este clar daca este vorba despre atacator sau despre un complice.

04:10 CNN: Suspectul, care a fost impuscat de politia franceza, a facut obiectul unui dosar de supraveghere "Fiche S" si s-a aflat in atentia serviciului de securitate intern francez DGSI, a spus o sursa interna pentru CNN.

03:50 Politia franceza a perchezitionat locuinta din Chelles a lui Karim Cheurfi, condamnat pentru atacarea unui politist in 2001, in legatura cu atacul armat de pe Champs-Elysees (news.ro)

03:00 AP: Presupusul autor al atacului armat de la Paris are 39 de ani, afirma surse din cadrul politiei.Presupusul autor al atacului armat asupra unor ofiteri de politie aflati intr-o misiune de patrulare pe Champs-Elysees, la Paris, este un barbat in varsta de 39 de ani de la periferia de est a Parisului, declara doi oficiali din cadrul politiei, relateaza news.ro citand The Associated Press.

Perchezitii erau in curs la cel putin o adresa situata la periferia de est a Parisului in urma atacului de joi seara. Oficialii citati au cerut protectia anonimatului, in contextul in care o ancheta este in curs.

02:00 Procurorul Parisului Molins anunta perchezitii si ca anchetatorii incearca sa stabileasca daca atacatorul a avut complici.

Perchezitii sunt in curs dupa atacul armat asupra unor politisti care pazeau cartierul comercial de pe Champs-Elysees,in capitala franceza, a anuntat procurorul Parisului Francois Molins, relateaza The Associated Press.

Anchetatori au verificat identitatea autorului atacului de joi noaptea si incearca sa stabileasca daca a avut complici, a declarat Molins.

Procurorul nu a dezvaluit identitatea atacatorului, potrivit news.ro.

01:00 O turista a fost ranita usor in urma atacului

00.38 Gruparea jihadista Stat Islamic revendica atacul de la Paris, prin intermediul agentiei sale de propaganda Amaq. Gruparea il identifica pe atacator drept unul dintre combatantii sai, numindu-l "Abu Yousif, Belgianul".

00.25 Presedintele Francois Hollande: "Pistele sunt de natura terorista" (AFP)

Potrivit Reuters, Hollande a mai spus ca fortele de securitate vor fi in perioada urmatoare extrem de vigilente, in special in legatura cu desfasurarea alegerilor prezidentiale.

O reuniune de urgenta a inaltilor responsabili pe securitate, aparare si servicii de informatii va avea loc vineri, a precizat Hollande intr-o declaratie televizata.

00.20 Perchezitii la periferia Parisului (sursa din politie citata de AFP)

00.15 Candidatii la prezidentiale Marine Le Pen si Francois Fillon si-au anulat evenimentele de campanie de vineri

De altfel, Francois Fillon a declarat ca ar trebui suspendata campania electorala dupa acest atac.

00.02 Politia a emis un mandat de arestare pentru un al doilea suspect in atacul din Paris, potrivit unui document obtinut de Reuters. In document se precizeaza ca individul a sosit in Franta cu trenul, din Belgia.

Joi

23.53 Purtatorul de cuvant al Min. de Interne nu exclude ca ar fi mai multi atacatori

23.48 Purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne neaga informatia ca un al doilea politist a decedat. Potrivit acestuia, pe langa politistul ucis de atacator, alti doi politisti au fost grav raniti, scrie Reuters.

"O arma automata a fost folosita impotriva politiei, o arma de razboi", le-a declarat reporterilor purtatorul de cuvant, Pierre-Henry Brandet, adaugand ca "amenintarea terorista" in tara ramane ridicata.

Brandet a precizat ca atacul s-a produs la putin timp dupa ora locala 21.00, cand o masina a oprit langa o masina de politie ce stationa. "Un barbat a coborat imediat si a deschis focul asupra masinii de politie, impuscand mortal un politist", a relatat el.

A incercat apoi sa fuga si sa ia la tinta alti politisti, a povestit Pierre-Henry Brandet si pentru canalul de televiziune francez BFM TV. "El a reusit sa raneasca alti doi si a fost in final ucis de fortele de ordine", a adaugat el, subliniind ca politistii au fost "vizati in mod intentionat".

Identitatea atacatorului nu a fost inca stabilita cu certitudine, a spus el.

23.35 Un al doilea politist a murit in urma ranilor, a informat o sursa din politie

Politia a mai informat ca o perchezitie este in desfasurare la locuinta din estul Parisului a atacatorului care a fost lichidat dupa ce a deschis focul asupra unor polististi pe Champs-Elysees.

23.25 Presedintele SUA Donald Trump a declarat despre atacul armat din Franta ca "se pare ca a fost un atentat terorist". Seful de la Casa Alba a transmis condoleante francezilor, potrivit AFP si Reuters

23.22O ancheta a fost deschisa de sectia antiterorista a Parchetului din Paris (AFP)

Premierul Bernard Cazeneuve a plecat spre Palatul Elysee, pentru a se intalni cu presedintele Francois Hollande si pentru a face o evaluare a atacului armat, ce survine cu trei zile inaintea primului tur al alegerilor prezidentiale si in contenxtul in care Franta, aflata sub stare de urgenta, se confrunta din 2015 cu un val de atentate jihadiste fara precedent, soldate cu 238 de morti.

23.18Atacatorul ucis de politie era cunoscut serviciilor de securitate - sursa din politie citata de Reuters

23.13 Focuri de arma intr-o noua locatie din apropiere de bulevardul Champs-Elysees, informeaza o sursa din politie citata de Reuters.

Potrivit sursei, noi focuri de arma au fost trase in apropiere de Champs-Elysees, la peste o ora de la atacul in care a fost ucis un politist.

23.05 Purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne a mai declarat, pentru postul BFMTV, ca politistii au fost vizati in mod intentionat in acest atac.

23.00 Purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne francez spune ca e prea devreme pentru a se pronunta cu privire la motivele atacului (Reuters)

22.50 Ofiterul de politie a fost ucis in timp ce se afla in masina oprita la semafor, de un atacator care conducea in masina de alaturi - sindicatul politiei pe Twitter

22.46 Martor: Un individ a iesit din masina si a inceput sa traga "cu un Kalashnikov", lovind un politist (Reuters)

22.41 Reuters scrie, citand politia, ca cel putin doi atacatori au fost implicati, unul dintre ei a fost neutralizat.

UPDATE: Potrivit Reuters, un politist a fost ucis

Persoana care a tras asupra politiei pe Champs-Elysees, unul dintre cele mai prestigioase bulevarde din lume, a fost ucis, a informat un reprezentant al politiei pentru Reuters.

________

Focuri de arma au fost auzite joi seara pe bulevardul Champs-Elysees, transmite postul BFMTV, citat de CNN.

BFMTV informeaza totodata ca doi politisti au fost grav raniti.

Zona a fost inchisa, iar autoritarile au cerut populatiei sa evite zona.

Mai multe vehicule ale fortelor de securitate sunt la fata locului. Potrivit corespondentilor CNN din Paris, o ampla operatiune a politiei este in desfasurare.

Un reporter Reuters relateaza de asemenea ca un elicopter al politiei zbura la mica inaltime deasupra centrului Parisului.

Franta a fost lovita in 2015 si 2016 de o serie de atentate jihadiste ce au provocat in total 238 de morti.