Animalele care vietuiesc pe teritoriul resedintei prezidentiale a lui Viktor Ianukovici, "Mejigorie", situata langa Kiev, vor fi consultate de veterinari, dupa care vor fi transferate la gradina zoologica din Kiev, a anuntat duminica seful Administratiei municipale, Vladimir Makeenko, potrivit agentiei RIA Novosti citate de Agerpres.

Resedinta lui Ianukovici, vizitata de mii de ucraineniFoto: Captura YouTube

"Vom transfera animalele din "Mejigorie" in gradina zoologica din Kiev. Din cauza stresului au murit deja patru bibilici. Facem totul pentru ca asa ceva sa nu se mai intample - am chemat veterinari, zoologi", a declarat primarul Kievului.

La ora actuala, resedinta prezidentiala "Mejigorie", abandonata de Ianukovici si de paza, este deschisa pentru vizitatori. Multi ucraineni au avut, sambata, posibilitatea de a se plimba pe teritoriul fostei resedinte prezidentiale. Duminica, Rada Suprema a votat pentru restituirea "Mejigorie" patrimoniului statului.

Potrivit mass-mediei ucrainene, pe teritoriul resedintei prezidentiale vietuiesc inclusiv asemenea animale rare precum struti nandu, struti africani, antilope kanna, papagali si cerbi nobili.