Primarul orasului canadian Montreal, Michael Applebaum, si-a anuntat demisia marti, la opt luni dupa ce a fost ales, din cauza anchetei judiciare care il vizeaza, in special pentru acte de coruptie, fapte anterioare preluarii functiei din fruntea municipalitatii, informeaza AFP.

"Imi sustin in continuare nevinovatia", a declarat politicianul de 50 de ani, afirmandu-si "intentia de a se bate" in justitie, dupa ce a fost inculpat luni pentru 14 capete de acuzare de catre o unitate anti-coruptie din cadrul politiei din Quebec.

Applebaum si-a preluat functia in noiembrie anul trecut, dupa demisia lui Gerald Tremblay, care a plecat din cauza unui scandal de coruptie ce continua sa vizeze mai multi responsabili ai administratiei municipale.

Arestat luni dimineata de anchetatorii din cadrul UPAC (unitatea permanenta anti-coruptie), Applebaum a fost acuzat de "complot, abuz de incredere si acte de coruptie in afacerile municipale".

"Nu am luat niciodata vreun ban de la cineva", a sustinut in cadrul unei scurte conferinte de presa Applebaum, primul primar anglofon din Montreal din ultimul secol.

Plecarea sa arunca din nou administratia din Montreal in impas, in conditiile in care alegerile municipale vor avea loc abia pe 3 noiembrie. Un primar interimar va fi ales in zilele urmatoare in cadrul consiliului municipal.