Una din trei femei de pe glob sufera pe parcursul vietii in urma violentei. In total, un miliard de femei. Pe 14 februarie, un miliard de femei din toata lumea vor dansa pentru a ridica un semnal de alarma impotriva unui fenomen care trebuie sa dispara.

One Billion Rising BucurestiFoto: One Billion Rising

Evenimentul global One Billion Rising marcheaza cea de-a 15-a aniversare a miscarii VDAY, lansata de Eve Ensler, scenarista si activista pentru drepturile femeilor. Timp de un deceniu si jumatate, Eve a calatorit in intreaga lume, din Congo in Irak si din SUA in Orientul Mijlociu pentru a creste vizibilitatea problemei violentei impotriva femeilor.

Pe 14 februarie 2013, evenimentul One Billion Rising propune femeilor din intreaga lume sa danseze si in acest fel sa scoata la lumina realitatea violentei impotriva femeilor. Campania este sprijinita, printre altii, de Dalai Lama, Jane Fonda, Rosario Dawson, Donna Karan, Thandie Newton, Charlize Theron, Kerry Washington, Yoko Ono, Jessica Alba, Connie Britton, Kate Clinton si Anne Hathaway.

In Romania, pana acum au fost anuntate doua evenimente, unul la Bucuresti si unul la Timisoara. Pana pe 14 februarie, in fiecare zi la ora 14:00, HotNews.ro va transmite cate un video-mesaj impotriva violentei asupra femeilor.