Un avion Boeing 787 al companiei Japan Airlines a inregistrat o scurgere de carburant duminica, pentru a doua oara intr-o saptamana, a informat agentia de presa nipona Jiji Press, citata de AFP.

Aparatul se afla pe aeroportul Narita din Tokyo, unde a fost inspectat dupa o prima scurgere de carburant produsa marti, la Boston, a mentionat Jiji Press. O noua scurgere de carburant a fost descoperita duminica.

Compania Japan Airlines nu a fost inca disponibila pentru a comenta situatia, precizeaza AFP.

Vineri, Aviatia civila americana (FAA) a deschis o ancheta "aprofundata" asupra aeronavei Boeing 787 Dreamliner, intrata in serviciu in urma cu un an, dupa o serie de incidente tehnice, chiar daca autoritatile si constructorul si-au reafirmat increderea in siguranta aparatului.

Luni, un inceput de incendiu a fost constatat la un Boeing 787 al companiei Japan Airlines (JAL) care tocmai aterizase la Boston (nord-estul Statelor Unite), venind din Japonia.

Marti, zborul unui alt Boeing 787 al JAL a fost intarziat, la plecarea din Boston, din cauza unei scurgeri de carburant.

Miercuri, un zbor al companiei japoneze All Nippon Airways (ANA), efectuat tot de un Boeing 787, a fost anulat in Japonia din cauza unei probleme de franare.

Iar vineri, doua noi incidente s-au produs in Japonia la bordul aparatelor aceleiasi companii: zborul unui Boeing 787 a fost anulat dupa ce la cursa anterioara a fost raportata o spartura intr-o fereastra din cabina pilotului, iar zborul unui alt avion a fost intarziat din cauza unei scurgeri de ulei.

In lunile trecute au mai fost inregistrate incidente legate de acest nou tip de avion, pe care companiile nipone mizeaza pentru a face economii.

Aceste stiri neplacute intervin in contextul in care Boeing accelereaza produtia de aparate 787.

Primele livrari au fost amanate succesiv din cauza numeroaselor probleme tehnice la asamblare.