Fostului sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a incercat sa o ia in brate pe Tristane Banon, tanara jurnalista si scriitoare care l-a acuzat de tentativa de viol, insa a relaxat stransoarea cand aceasta l-a respins, se arata in transcrierea declaratiei date de DSK politiei, document prezentat de Le Monde. Detaliile cazului ies la iveala la o zi dupa ce ancheta a fost inchisa din lipsa de probe.

Tristane Banon, la un protest impotriva lui DSK (24 septembrie)Foto: Reuters

"Am incercat sa o iau in brate. Am incercat sa o sarut pe gura. M-a respins ferm. Mi-a strigat, mai mult sau mai putin, «Nu e bine!». Am eliberat stransoarea, si-a luat lucrurile si a plecat din apartament furioasa", a declarat Strauss-Kahn.

Intr-un comunicat oficial, avocatii fostului sef al FMI sustin ca declaratia acestuia nu inseamna o recunoastere a vinei. "Orice poate evalua comportamentul lui Dominique Strauss-Kahn, insa cu siguranta, pe plan juridic, nu constituie agresiune sexuala. Faptele denuntate de Tristane Banon sunt imaginare", subliniaza Henri Leclerc si Frederique Baulieu.

Amintim ca jurnalista si scriitoarea Tristane Banon, in varsta de 32 de ani, a depus plangerea impotriva lui Dominique Strauss-Kahn la inceputul lunii iulie. In mai multe randuri, Banon a afirmat ca DSK a incercat sa o violeze in timpul unei intalniri profesionale intr-un apartament din Paris in februarie 2003.

Intr-un comunicat transmis joi, Procuratura din Paris a declarat ca ancheta ce s-a desfasurat pe o perioada de trei luni nu a gasit probe suficiente pentru a-l acuza pe Strauss-Kahn de tentativa de viol. Comunicatul mai informeaza ca probele existente indica producerea unei agresiuni sexuale, care este insa o infractiune mai putin grava si cu o prescriptie mai scurta decat tentativa de viol.

In urma deciziei luate de procuratura pariziana, avocatul lui Strauss-Kahn a declarat ca acesta a fost "curatat complet". David Koubbi, avocatul lui Banon, a spus insa ca decizia este "o prima victorie" impotriva lui DSK, acesta fiind, in acest moment, "un agresor sexual ce scapat de condamnare".

Thibault de Montbrial, avocatul ce o reprezinta pe Nafissatou Diallo, camerista de la hotelul Sofitel din Manhattan care l-a acuzat pe Strauss-Khan de abuz sexual, a declarat vineri pentru Europe1 ca fostul sef al FMI a fost prins mintind in cazul Banon, iar acest lucru va fi folosit in procedurile civile intentate de Diallo in New York.

"Este pentru prima data cand un magistrat a folosit cuvintele «asalt sexual» in ceea ce il priveste. Astazi, nu doar avocatul domnisoarei Banon sau al domnisoarei Diallo vorbesc despre agresiune sexuala referindu-se la domnul Strauss-Khan", a declarat acesta. Cu aceasta ocazie, De Montbrial l-a citat pe fostul sef FMI care, intr-un interviu televizat acordat TF1 NEWS in urma cu o luna, a declarat ca "nu a fost nici un act de agresiune" contra scriitoarei Tristane Banon.

Citeste si: