Fostul director FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost confruntat joi dimineata la Paris cu jurnalista Tristane Banon, care il acuza de tentativa de viol, incident ce ar fi avut loc in 2003, relateaza AFP. Cei doi au avut o intalnire fata in fata la brigada de politie care a durat doua ora si jumatate, timp in care fiecare si-a sustinut propria versiunii a evenimentului, a declarat avocatul lui DSK.

Dominique Strauss-KahnFoto: Reuters

"DSK a ramas la pozitia sa si ea la fel. El nu are de ce sa se scuze", a afirmat Henri Leclerc.

Strauss-Kahn a parasit politia judiciara fara sa faca vreun comentariu, avand o atitudine relaxata.

Tristane Banon, la un protest impotriva lui DSK (24 septembrie)

Tristane Banon, la un protest impotriva lui DSK (24 septembrie)

Foto: Reuters

Tristane Banon, jurnalista de 32 de ani, a depus plangerea impotriva lui DSK la inceputul lunii iulie. In aceasta perioada incepusera sa apara primele dubii referitoare la credibilitatea menajerei care l-a acuzat pe seful FMI ca a incercat sa o violeze.

"As vrea sa fie in fata mea si sa imi spuna privindu-ma direct in ochi ca sunt fapte 'imaginare'. As vrea sa il vad ca imi spune asta", a declarat Banon pe 22 septembrie.

In mai multe randuri, Banon a afirmat ca DSK a incercat sa o violeze in timpul unei intalniri profesionale intr-un apartament din Paris in februarie 2003.

In confesiunea din timpul interviului televizat la postul TF1, din 18 septembrie, Strauss-Kahn a afirmat ca "niciun gest violent" nu a fost comis asupra lui Tristane Banon in timpul intalnirii din 2003 si s-a referit la afirmtiile jurnalistei ca "scena imaginara".

Fostul director al Fondului Monetar International a depus la randul sau plangere impotriva femeii, pentru denunt calomnios.

In timpul audierii din 12 septembrie, DSK a recunoscut ca a i-a facut avansuri femeii, potrivit unei surse apropiate anchetei.

In momentul de fata procurorii francezi au trei posibilitati: fie sa declare faptele prescrise, sa claseze dosarul sau sa sesizeze o instanta judiciara.

Chiar si in cazul clasarii dosarului, lupta judiciara nu se va incheia pentru Dominique Strauss-Kahn.

Tristane Banon a avertizat ca in cazul clasarii, ea va depune o alta plangere, de data aceasta constituindu-se "parte civila", ceea ce va antrena desemnarea unui judecator de instructie. Banon sustine ca tentativa de viol ar fi avut loc in 2003.