Dominique Strauss-Kahn, directorul general al FMI, arestat la New York, pentru agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare fusese implicat deja in doua scandaluri de acest tip. Pe langa cel cu Piroska Nagy, o fosta directoare de origine ungara din departamentul FMI pentru Africa, un episod foarte putin cunoscut este cel in care a fost implicata o jurnalista franceza. Tristane Banon a povestit in cadrul unui show de televiziune cum, in 2002, Strauss-Kahn a incercat sa violeze.

Tristane BanonFoto: Arhiva personala

Cu o voce tonica si hotarata, fata angelica, tanara, acum in varsta de 31, a povestit ca l-a contactat pe DSK cand isi pregatea prima sa carte, scrie Le Parisien.

Spune ca Strauss-Kahn i-a dat o adresa de intalnire pe care ea nu o cunostea. La adresa respectiva, ziarista a gasit un apartament aproape gol, in care erau "doar un magnetoscop, un televizor si un pat, grinzi aparente, un loc foarte frumos, cu gust".

Apoi, ea spune ca in timpul interviului pe care a vrut sa i-l ia lui DSK, el "a vrut sa il tin de mana, apoi de brat, ... Am ajuns sa ne luptam, am luptat pe jos, l-am lovit cu piciorul, mi-a desfacut sutienul, a incercat sa-mi scoata blugii (...) Cand ne-am luptat, am spus cuvantul "viol" ca sa-i fie frica, dar asta nu l-a speriat".

In emisiunea difuzata in 2007, Tristane a spus numele oficialului cu care se intalnise, dar acesta a fost bruiat cu un "beep".

Banton sustine ca povestea a fost musamalizata de media. Ea a decis sa nu depuna plangere.

Mama sa Anne Mansouret, aleasa socialistilor in departamentul Eure, regiunea Normandia de Sus, a confirmat povestea.