Fostul sef al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, a fost audiat luni de politistii francezi in legatura cu acuzatia de tentativa de viol aduse de ziarista Tristane Banon, informeaza Reuters. Femeia il acuza pe fostul sef al FMI ca a incercat sa o violeze, in 2003. La 8 iulie, Biroul Procuraturii de la Paris a anuntat ca a deschis o ancheta preliminara pe marginea plangerii penale depuse de Banon.

Tristane BanonFoto: Reuters

David Koubbi, avocatul lui Banon, a spus atunci ca plangerea se refera la un incident care a avut loc atunci cand ziarista a mers sa-l intervieveze pe Strauss-Kahn, intr-un apartament din Paris.

Banon avea 22 de ani in acel moment.

In urma cu patru ani, Tristane Banon a povestit in cadrul unui show de televiziune cum, in 2003, Strauss-Kahn a incercat sa violeze.

Cu o voce tonica si hotarata, fata angelica, tanara, acum in varsta de 31, a povestit ca l-a contactat pe DSK cand isi pregatea prima sa carte, scrie Le Parisien.

Ea a spus ca Strauss-Kahn i-a dat o adresa de intalnire pe care ea nu o cunostea. La adresa respectiva, ziarista a gasit un apartament aproape gol, in care erau "doar un magnetoscop, un televizor si un pat, grinzi aparente, un loc foarte frumos, cu gust".

Apoi, ea spune ca in timpul interviului pe care a vrut sa i-l ia lui DSK, el "a vrut sa il tin de mana, apoi de brat, ... Am ajuns sa ne luptam, am luptat pe jos, l-am lovit cu piciorul, mi-a desfacut sutienul, a incercat sa-mi scoata blugii (...) Cand ne-am luptat, am spus cuvantul viol ca sa-i fie frica, dar asta nu l-a speriat".

In emisiunea difuzata in 2007, Tristane a spus numele oficialului cu care se intalnise, dar acesta a fost bruiat cu un "beep".

Banton sustine ca povestea a fost musamalizata de media. Ea a decis atunci sa nu depuna plangere.

Mama sa Anne Mansouret, aleasa socialistilor in departamentul Eure, regiunea Normandia de Sus, a confirmat povestea.

Audierea de luni vine la doar o saptamana dupa ce DSK s-a intors in Franta. El si-a petrecut trei luni in New York, luptand cu suuces impotriva unor acuzatii similare aduse de o camerista de la Hotelul Sofitel din Manhattan. Aceasta a afirmat ca DSK a incercat sa o violeze intr-o camera de hotel, la mijlocul lunii mai. Acuzatiile au fost retrase dupa ce credibilitatea presupusei victime a fost pusa la indoiala de o serie de dezvaluiri.