Scriitoarea franceza Tristane Banon a depus marti, formal, plangere pentru tentativa de viol impotriva lui Dominique Strauss-Kahn, a anuntat avocatul sau, David Koubbi, citat de AFP.

"Nu tin deloc sa fac din acest dosar unul politic", a subliniat Koubbi, la televiziunea i-Télé.

Fostul sef al FMI, in varsta de 62 de ani, care a pledat nevinovat la acuzatiile de tentativa de viol formulate impotriva sa de o camerista din New York, neaga si acuzatiile care ii sunt aduse de Tristane Banon.

Tanara, acum in varsta de 32 de ani, a afirmat ca a fost agresata in 2003 de Strauss-Kahn, in conditiile in care era prietena cu fiica fostului sef al FMI si venise la el pentru a-i lua un interviu.

Intre timp, la New York, prezumtiva victima a lui Dominique Strauss-Kahn a depus plangere impotriva tabloidului american New York Post pentru un articol in care este acuzata de prostitutie, a declarat avocatul sau, Kenneth Thompson.

Cotidianul a scris sambata, citand o sursa apropiata anchetei, ca tanara femeie se prostitua "regulat" si ca DSK "a refuzat sa o plateasca" pentru o relatie sexuala consumata in data de 14 mai, in apartamentul 2806 al hotelului Sofitel din New York.

Dupa ce procurorul de New York, Cyrus Vance, a dezvaluit minciunile cameristei si faptul ca aceasta a mintit sub juramant, mai multe ziare americane au atacat-o pe camerista cu aceeasi violenta cu care l-au condamnat pe Dominique Strauss-Kahn la formularea acuzatiilor de tentativa de viol.