Conditii de participare:

In concurs se poate inscrie orice cetatean roman cu domiciliul in Romania, cu exceptia angajatilor HotNews.ro, angajatilor ECOTIC si ai sponsorului ROMTELECOM, a rudelor lor de gradul I, precum si a altor persoane asociate concursului.

Inscrierile se fac prin completarea unui formular postat pe site-ul HotNews.ro.

Participantii la concurs sunt rugati sa completeze corect datele personale din sectiunea de inregistrare. Pentru identificare, castigatorii vor avea nevoie de un document de identitate, pasaport, buletin de identitate sau carte de identitate.

Sectiunea video:

Participantii pot inscrie materiale video cu imagini care se potrivesc tematicii concursului. Fiecare concurent va putea inscrie maximum 3 materiale video pe durata intregului concurs.

Materialele video vor fi uploadate pe site-ul de video sharing youtube.com, iar codul embed va fi introdus in campul special din pagina de concurs din site-ul hotnews.ro.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza participarea unui material la concurs pe motiv de neconcordanta cu tema concursului.

Sectiunea foto:

Participantii pot inscrie la sectiunea foto maximum 5 fotografii in format digital.

In cazul fotografiilor cu orientare orizontala, dimensiunea minima este de 600 pixeli pe latime si 400 pixeli pe inaltime, iar in cazul celor cu orientare verticala, dimensiunea minima este 400 pe latime si 600 pe inaltime.

Dimensiunea maxima acceptata a unei fotografii este 2 MB.

Nu sunt admise fotografii modificate pe computer, cu exceptia corectiilor de baza din programele de editare (brightness/contrast, levels,unsharp, etc.), atat timp cat aspectul nu se departeaza mult fata de fotografia originala.

Fotografiile trebuie incarcate fara rama si fara sa contina vreun watermark.

Fotografiile vor fi insotite de texte explicative (locatie, data, etc)

Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza participarea unei fotografii la concurs pe motiv de neconcordanta cu tema concursului sau in caz de nerespectare a conditiilor tehnice de mai sus.

Aparitia materialelor pe site:

Materialele acceptate in concurs vor fi postate pe HotNews.ro, in maximum 72 de ore de la inscriere.

Calendar:

Perioada de inscriere: 18 Martie - 5 Mai19 Mai 2008, ora 16.00

Galeria finalistilor: 6 Mai23 Mai 2008

Votul publicului: 6 Mai - 11 Mai23 Mai - 29 Mai 2008, ora 16.00

Votul juriului: 11 Mai29 Mai 2008

Anuntarea castigatorilor: 12 Mai30 Mai 2008

Gala laureatilor: 15 Mai5 Iunie 2008

Evaluare:

Lucrarile inscrise in concurs sunt apreciate dupa criteriile:

• incadrarea in tema

• creativitate

• originalitate

Despre jurizare:

Membrii juriului:

Ioana Avadani - presedinte juriu (Centrul pentru Jurnalism Independent)

Bogdan Cristel (Reuters)

Mihai Radulescu (TVR)

Victor Voicu - Director Managementul Produsului - Segment Business in cadrul Romtelecom

Juriul va desemna castigatorul Marelui Premiu si pe castigatorii premiilor pe fiecare sectiune.

La finalul concursului in galeria de imagini HotNews.ro vor ramane 30 de fotografii si 10 materiale video selectate dintre cele participante la concurs. Juriul isi rezerva dreptul de a face aceasta ultima selectie a celor mai bune imagini si materiale video trimise de utilizatori.

''Premiile publicului'' vor fi stabilite in functie de voturile acordate de cititorii HotNews.ro materialelor video si fotografiilor acceptate in faza finala si postate pe HotNews.ro. Anuntarea castigatorilor se va face pe 30 mai pe HotNews.ro.

Premii:

Valoarea totala a premiilor: 4000 EUR

Marele PREMIU al concursului: Laptop Fujitsu Siemens V5515 + Pentru o perioada de 6 luni conexiune gratuita ClickNet de 6 M, un serviciu Internet de banda larga bazat pe tehnologia ADSL

A. Sectiunea FOTO

Castigator sectiunea foto: Desktop Fujitsu Siemens P250 + Pentru o perioada de 6 luni conexiune gratuita ClickNet de 3 M, un serviciu Internet de banda larga bazat pe tehnologia ADSL

Mentiune JURIU: Telefon cordless + Pentru o perioada de 1 an conexiune gratuita ClickNet de 1 M, un serviciu Internet de banda larga bazat pe tehnologia ADSL

Premiul publicului: Pentru o perioada de 1 an conexiune gratuita ClickNet de 3 M, un serviciu Internet de banda larga bazat pe tehnologia ADSL

B. Sectiunea VIDEO

Castigator sectiunea video - Premiu special ECOTIC: Laptop

Mentiune JURIU: Pentru o perioada de 1 an conexiune gratuita ClickNet de 6 M, un serviciu Internet de banda larga bazat pe tehnologia ADSL

Premiul publicului: Pentru o perioada de 1 an conexiune gratuita ClickNet de 3 M, un serviciu Internet de banda larga bazat pe tehnologia ADSL

Detalii premii:

LAPTOP Marele premiu:

Fujitsu Siemens V5515 , Placa de baza SIS 672, Procesor Intel Pentium Dual Core T2130 M 1,86 Ghz , Capacitate memorie RAM 2 GB DDR2 667 MHz , Capacitate hard-disk 120 GB SATA , Video Integrat , Display Integrat, 15.4 inch TFT , Optical storage DVD Writer , Retea Integrat wired & wireless, Sistem de operare MS Windows Vista Business (OEM), Antivirus Panda 2008

DESKTOP Castigator sectiunea FOTO:

Fujitsu Siemens P250 NVIDIA MCP 73S Intel Pentium Dual Core E2140 1.6GHz1 GB DDR2 667 MHz 160 GB SATA NVIDIA (MCP73) ScenicView A17-3 17 inch Super Multi DVD Writer Integrat wired 10 / 100 / 1000 Mbps MS Windows Vista Business (OEM) Antivirus Panda 2008

Drepturile de autor:

Materialele inscrise trebuie sa respecte legea drepturilor de autor, precum si drepturile de proprietate intelectuala si drepturile exclusive de orice alta natura recunoscute de lege. Participantul trebuie sa fie proprietarul tuturor drepturilor asupra materialelor inscrise in concurs sau sa detina drepturile corespunzatoare de utilizare cu privire la acestea.

Participantul este unic responsabil asupra oricaror consecinte directe sau indirecte ce pot aparea ca urmare a inscrierii materialelor in acest concurs. Participantii pastreaza drepturile de autor asupra materialelor.

Completarea formularului de inscriere implica acordul ca materialele inscrise in concurs sa poata fi expuse si utilizate de catre HotNews.ro si ECOTIC, cu mentionarea numelui autorului, prezentul reprezentand consimtamant al autorilor si titularilor de drepturi de proprietate intelectuala cu privire la aceasta forma de utilizare, nelimitat in timp si spatiu.

Politica de confidentialitate:

Datele personale ale participantilor sunt confidentiale si vor fi folosite doar pentru functionarea normala a concursului.

Contact:

Pentru mai multe informatii referitoare la concurs, va rugam sa ne scrieti la concurs[at]hotnews.ro.

Clauze finale:

Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza participarea oricarui tip de material la concurs pe motiv de neconcordanta cu tema concursului.

Prin completarea formularului de inscriere la acest concurs, participantul confirma faptul ca a citit si a inteles toate conditiile din Regulamentul de concurs si ca le accepta.