Curtea de Apel Pitesti a decis miercuri sa admita recursul inaintat de avocatii presedintelui Consiliului Judetean Arges la masura de arestare preventiva pentru 29 de zile. Constan Nicolescu va fi cercetat in stare de libertate. Pe 27 ianuarie, pe numele lui Nicolescu a fost emis un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pentru fapte de coruptie. Dupa aflarea sentintei, lui Constantin Nicolescu i s-a facut rau si a fost transportat de urgenta la spital. El este acuzat ca a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unitati de invatamant, in baza unor acte false.

Decizia, care a fost luata in unanimitate, este definitiva si trebuie aplicata imediat.

Judecatorii Curtii de Apel Pitesti au hotarat ca Nicolescu are interdictie de a parasi tara timp de 30 de zile.

Evenimentele zilei:

UPDATE8 (ora 14:30): Sedinta s-a incheiat, instanta e in pronuntare.

UPDATE7 (ora 14:00): Procurorul de caz a cerut instantei sa respinga cererile avocatilor lui Nicolescu. Procurorul a mentionat ca unul din motivele pentru care Nicolescu ar reprezenta "pericol social" este ca s-a implicat in promovarea unor judeactori la Curtea de Apel Pitesti. Procuroul a mentionat ca in cazul lui Nicolescu cercetarea penala va fi extinsa si pentru alte capete de acuzare.

UPDATE6 (ora 13:15): Avocatii sustin ca judecatorii Tribunalului Arges au fost partinitori pentru ca l-au arestat pe Nicolescu tinand cont doar de argumentele procurorilor.

UPDATE5 (ora 13:00): Avocata lui Nicolescu: Chiar dace el a comis faptele de care este acuzat, nu trebuia arestat. Sa tinem seama de cat bine a facut pentru judetul Arges.

UPDATE4 (ora 12:55): Aparatorii lui Nicolescu au cerut inlocuirea arestarii cu interdictia de a parasi tara.

UPDATE3 (ora 12:40): Avocatii sai sustin ca Nicolescu nu este vinovat de fraudarea fondurilor europene pentru ca documentele au fost semnate de ministrul Educatiei si cel al Integrarii. "Daca Nicolescu este arestat, trebuie sa fie arestati si cei din Guvern", au spus aparatorii presedintelui CJ Arges.

UPDATE2 (ora 12:00): A inceput sedinta de judecata, in lipsa lui Nicolescu. Avocatii sai au depus o adresa de la Spitalul Floreasca.

UPDATE1 (ora 11:30): Dosarul procesului a fost adus de la Arhiva. Unul dintre avocatii lui Nicolescu a sosit la Tribunal, insa a refuzat sa faca declaratii. In sala de judecata a ajuns si unul dintre fratii presedintelui CJ Arges, care a refuzat si el sa discute cu presa. In apropiere de cladirea Curtii de Apel sunt prezente o masina de pompieri, una de jandarmi si cativa politisti.

Presedintele Consiliului Judetean Arges este acuzat ca a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unitati de invatamant, in baza unor acte false potrivit carora acestea ar fi fost afectate de inundatiile din 2005 si a atribuit contractul de reabilitare unei firme a familiei.

Presedintele CJ Arges nu se afla in detentie, el fiind internat la Spitalul Floreasca din Capitala, unde a suferit o operatie pe cord. Medicii au stabilit ca, joi seara, dupa ce a aflat ca va ramane 29 de zile in arest preventiv pentru fapte de coruptie, Nicolescu a suferit un accident vascular cerebral ischemic, diagnosticul complex incluzand si referiri la un sindrom coronariar acut si la multiple stenoze arteriale, ca efect al hipertensiunii si dislipidemiei.