Ministrul Agriculturii si dezvoltarii rurale, Mihail Dumitru aduce marti, in cadrul unei conferinte de presa, clarificari referitoare la OUG nr. 44/2008 privind inregistrarea producatorilor agricoli dupa ce in presa au aparut in ultimele zile numeroase articole pe aceasta tema care prezentau ingrijorarile producatorilor agricoli.

Dumitru a transmis printr-un comunicat de presa publicat pe pagina ministerului ca micii producatori pot sa isi vanda in continuare produsele in piete, in baza unui certificat de producator valabil, ca si pana acum, fara sa fie nevoiti sa se inregistreze la Registrul Comertului.

Referitor la afirmatiile privind obligativitatea detinerii de case de marcat de catre producatorii agricoli care isi vand produsele in piete, targuri, oboare, conform art.2 din OUG nr. 28/1999 republicata, sunt exceptati de la obligativitatea detinerii aparatelor de marcat electronice fiscale cei care fac comert ocazional cu produse agricole, in piete, targuri, oboare sau alte locuri publice autorizate, respectiv producatorii agricoli individuali, arata comunicatul de presa.

Federatia Agrostar a cerut exceptarea de la prevederile OUG 44/2008 a micilor producatori agricoli. Din 25 aprilie acestia nu isi mai pot vinde produsele in piete daca nu sunt inregistrati la Registrul Comertului.