Hidrologii au instituit, duminica, o avertizare de cod galben pe Dunare pentru perioada 3 ianuarie, ora 6.00 - 7 ianuarie, ora 6.00, prognozandu-se cresteri de debite in sectorul Turnu Magurele-Zimnicea si Isaccea. De asemenea, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a anuntat ca atentionarea hidrologica ce vizeaza raurile din vestul tarii se prelungeste pana marti 5 ianuarie, ora 14.00, avand in vedere cresterea debitelor peste cotele de atentie.

"Avand in vedere situatia hidrologica actuala, prognoza evolutiei situatiei hidrometeorologice din Bazinul Dunarii amonte de intrarea in tara (Bazias), precum si exploatarea Sistemului Hidroenergetic Portile de Fier se prognozeaza producerea de cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale Cotelor de atentie pe Dunare (sectorul aval de Portile de Fier)", precizeaza un comunicat al Administratia Nationala "Apele Romane", citat de Mediafax. Astfel, se instituie Cod galben incepand cu data de 3 ianuarie, ora 6.00, pe Dunare: sectorul Turnu Magurele-Zimnicea (judetul Teleorman) si la Isaccea (judetul Tulcea).

Avertizare hidrologica - 3 ianuarie - 5 ianuarie, ora 14.00
Avertizare hidrologica. 3 ianuarie -
5 ianuarie, ora 14.00
Foto: INHGA




"Avand in vedere situatia hidrologica actuala, cu valori mari ale debitelor in bazinele raurilor din vestul tarii si in special pe cele din bazinele hidrografice inferioare :Tur, Somes, Crasna, Barcau, Crisul Alb, Crisul Negru, Muresul mijlociu si cursurile inferioare ale raurilor: Bega, Timis, Barzava si Nera se reactualizeaza avertizarea hidrologica din 1 ianuarie - ora 14, dupa cum urmeaza: se mentine COD GALBEN pe cursurile inferioare ale raurilor: Tur, Somes, (jud.Satu Mare), Crasna (jud. Satu Mare), Barcau (jud.Bihor), Crisul Alb si Crisul Negru (jud.Arad), Mures (jud.Hunedoara si Arad), Bega, Timis, Barzava, (jud.Timis) si Nera (jud. Caras-Severin), precizeaza INHGA.