Ca si in anii trecuti, multi romani au ales sa petreaca Revelionul in strada. In mai toate orasele mari, mii de oameni au asistat la concertele, jocurile de lumini si focurile de artificii organizate de primarii. Bugetele pentru evenimente au fost, in unele cazuri, mai mici ca in alti ani, insa aceasta nu i-a impiedicat pe romani sa iasa in strada, transmite Radio Romania Actualitati.

Bucuresti. In Piata Constitutiei mii de bucuresteni au petrecut de la orele 19.00 pana dupa miezul noptii. Spectacolul organizat de primarul general Sorin Oprescu s-a vrut a fi unul grandios, cu focuri de artificii, jocuri de lasere si aproape 2.000 de efecte pirotehnice.

Dupa miezul noptii petrecerea s-a mutat in acorduri de orchestra pe Bulevardul Unirii, unde trecatorii s-au bucurat pana la ora 2.00.

Iasiul este unul dintre orasele in care bugetul pentru petrecerea de Revelion nu a fost auster. Aici s-au cheltuit aproape 150.000 de euro pentru o scena de 400 de metri, pe care au urcat sase formatii muzicale. Concertele au fost condimentate cu jocuri de lumini, dar si cu un spectacol pirotehnic ce a durat aproape 20 de minute.

La Sibiu, aproape 5.000 de oameni s-au adunat in Piata Mare pentru a se bucura de aceeasi reteta. Numarul lor a fost insa mai mic ca in alti ani, poate si din cauza ca la Sibiu a plouat o buna parte din noapte.

La Ramnicu Valcea, autoritatile locale au ales un repertoriu folcloric pentru petrecere. Peste 25.000 de valceni au ascultat vedetele populare invitate sa concerteze aici.

Noaptea dintre ani a avut o insemnatate aparte pentru 16 cupluri care s-au casatorit la Targu-Jiu, sub Poarta Sarutului. Casatoria in noaptea de Revelion la Targu Jiu a devenit o traditie, iar cei ce au facut acest pas au venit din toate colturile tarii.

Au fost multi si aceia care au preferat sa mearga la petrecerile speciale cu numarul limitat de locuri, organizate tot de primarii. Numai in Parcul Moghioros din Bucuresti, peste 1.000 de persoane si-au cumparat bilet si au petrecut pana spre dimineata