Presedintele Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), Ladislau Csendes, si-a dat demisia din aceasta functie. A anuntat insa ca isi va pastra in continuare calitatea de membru al Colegiului. Potrivit NewsIn, Csendes si-a motivat decizia prin faptul ca asupra CNSAS se fac din nou presiuni, inclusiv prin presa, dar a invocat si motive personale.

Ladislau Csendes a fost presedinte al CNSAS din iulie 2007 si este reprezentantul UDMR in Colegiul CNSAS. Membrii Colegiului sunt numiti de Parlament, iar legea prevede ca odata cu constituirea unui nou Colegiu au loc alegeri pentru functia de presedinte, vicepresedinte si secretar al Colegiului. Demisia lui Csendes vine in ziua in care presedintele Traian Basescu depune juramantul in fata plenului celor doua Camere ale Parlamentului.

Tot astazi, Parlamentul marcheaza 20 de ani de la Revolutie, iar Birourile Permanente reunite ale Parlamentului stabilesc calendarul audierilor ministrilor din noul Cabinet Boc, precum si data la care Executivul va fi supus votului in plen.