Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii discuta joi candidaturile pentru functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Cei cinci candidati sunt Lidia Barbulescu - vicepresedinte ICCJ, Gabriela Barsan – presedintele sectiei contencios administrativ si fiscal ICCJ, Elena Carcei – judecator ICCJ, Danut Cornoiu – judecator ICCJ si Iulian Dragomir – judecator ICCJ. Publicatia electronica Juridice.ro a realizat o serie de interviuri cu trei dintre candidati.

Iata cateva fragmente din declaratiile oferite de Lidia Barbulescu, Gabriela Barsan si Iulian Dragomir:

"Avand in vedere functia detinuta pana in prezent si mandatul primit ca ordonator principal de credite am reusit, cel putin la nivelul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sa asigur functionarea normala in conditiile date a instantei supreme", a declarat Lidia Barbulescu, fost presedinte al CSM.

Gabriela Barsan: "Mai mult ca oricand, in epoca actuala, Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuie sa isi asume pe deplin rolul fundamental ce ii revine, si anume acela de parghie de echilibru in organizarea si functionarea statului de drept, si aceasta numai prin indeplinirea misiunii sale traditionale si constitutionale de a asigura interpretarea si aplicarea unitara a legii de catre celelalte instante judecatoresti.

"Un element de necesitate pentru managementul instantei supreme cred ca il reprezinta cunoasterea, ca element specific de pregatire profesionala, a tuturor categoriilor de instante, atat din perspectiva unei functii de executie, dar mai ales din cea a functiilor de conducere. Parcursul meu profesional releva experienta acumulata in domeniul managementului administrativ-judiciar la nivelul tuturor categoriilor de instante (judecatorie, tribunal, curte de apel) unde am indeplinit atat functia de judecator cat si, mai ales, functii de conducere", a declarat Iulian Dragomir.

Interviurile integrale pe Juridice.ro.