Traseul politic al lui Mircea Stanescu este unul interesant si care l-a tinut mereu in preajma puterii indiferent din ce formatiune politica a facut parte.

Din consilier al Biroului de presa al PDSR (1995-1997) devine membru PD in 1997 si ajunge in guvernarea CDR consilier al primului ministru Radu Vasile (1998-1999), iar apoi consilier al primului ministru Mugur Isarescu (1999-2000).

Intre 2000-2004 este Consilier la Secretariatul General al Guvernului condus de pesedistul Serban Mihailescu devenit cunoscut sub porecla Miky Spaga dupa ce a fost implicat in mai multe cazuri de coruptie anchetate de DNA.

In 2004 intra in Parlament pe listele PD (lista care a trecut si prin mana lui Traian Basescu) pentru ca in 2006 sa treaca in tabara PSD si ca urmare a certurilor dintre presedintele Basescu si tatal sau Sorin Rosca Stanescu in jurul "cazului Patriciu".

In 2008 a candidat la Constanta pentru un post de deputat insa fara succes.

Potrivit declaratiei de avere si de interese postate pe site-ul Camerei Deputatilor, Mircea Stanescu are doua apartamente in Bucuresti, trei autoturisme (doua Mercedes si o Dacia) si doua conturi in dolari de 18.000 si 10.000.

Mircea Stanescu a explicat in 2006, intr-un interviu acordat EvZ, motivele care l-au determinat sa treaca de la PD la PSD (25 noiembrie 2006, fragment)

EVZ: De ce ati parasit PD in favoarea PSD?

Mircea Cuzino Stanescu: Au fost mai multe motive. In primul rand, din cauza presedintelui Traian Basescu, care conduce dictatorial PD, promovarea Elenei Udrea in structurile de conducere, promisiunile electorale incalcate si schimbarea peste noapte a doctrinei social-democrate.

EvZ: De ce ati ales PSD Prahova. Asa v-ati inteles cu Mircea Geoana?

Mircea Cuzino Stanescu: Am venit aici din prietenie pentru Marian Saniuta, presedintele organizatiei Prahova, cu care am purtat negocieri vreo trei luni. Evident, Mircea Geoana a stiut despre acest transfer. Mi-am pastrat multi prieteni de pe vremea in care eram membru al PDSR.

EvZ: Inseamna ca intre 2000 si 2004, cat timp ati fost consilierul fostului prim-ministru Adrian Nastase, ati fost membru al PD?

Mircea Cuzino Stanescu: Da.

EvZ: Adrian Nastase a stiut lucrul acesta?

Mircea Cuzino Stanescu: Da, era in CV-ul meu de la guvern.

Perioada post-mandat

La expirarea mandatului in Camera Deputatilor, Mircea (ex-Cuzino) Stanescu coordona o publicatie, "In atentia DNA" (site: www.inatentiadna.ro), subiectele fiind prezentate intr-o emisiune cu aceeasi tema la canalul de televiziune OTV.