Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei a dat peste cap sondajele de opinie și planurile de campanie ale candidaților pentru București. La doar câteva zile de la anunțul candidaturii, fostul edil al Capitalei îl detronează pe Cristian Popescu Piedone și urcă direct pe locul doi, la doar câteva procente de Nicușor Dan.

GraficFoto: freepik.com

Primul sondaj de opinie realizat după ce Gabriela Firea a fost anunțată drept candidat din partea PSD pentru Primăria Generală arată o răsturnare de situație în ierarhia candidaților. Potrivit datelor publicate de Avangarde, Nicușor Dan este pe primul loc în intenția de vot pentru alegerile locale la Capitală cu 31%, în timp ce Gabriela Firea ajunge direct pe locul doi, cu 24% dintre respondenți spunând că ar vota cu candidatul Partidului Social Democrat dacă ar avea loc alegeri duminica viitoare.

De această dată, podiumul se încheie cu Cristian Popescu Piedone care ar fi votat de doar 20% dintre bucureșteni. Primarul Sectorului 5 este în cădere liberă față de finalul lunii martie, când, conform sondajului Avangarde, acesta era cotat primul în intenția de vot cu peste 40% din opțiuni.

PSD se menține, la fel ca în toate sondajele de opinie realizate până acum, pe prima poziție la intenția de vot pentru Consiliul General, cu 31%, în timp ce PUSL, partidul care îl susține pe Cristian Popescu Piedone, ar obține doar 10% din voturi. Locurile doi și trei sunt ocupate de Alianța Dreptei Unite și PNL.

Sondajul Avangarde a fost realizat pe un eșantion de 1150 de persoane, iar datele au fost culese door-to-door, la aproximativ 48 de ore de la anunțul PSD că Gabriela Firea este candidatul partidului la Primăria Generală.

Familia Piedone și-a luat Primăria Sector 5 pe persoană fizică

Cristian Popescu Piedone a transformat Primăria Sectorului 5 într-o afacere de familie, susținând că este necesar să aibă încredere în cei apropiați. El a angajat membrii familiei sale în instituție, justificând acest lucru prin lipsa de opțiuni credibile în rândul populației. Piedone nu vede o problemă în această situație, intenționând să aplice același model la Primăria Generală a Capitalei, dacă ar ajunge în această funcție.

Un exemplu notabil este Iulian Cârlogea, unul dintre cei trei nepoți angajați de Piedone la primărie. El a fost pus în funcția de administrator public al Primăriei Sector 5. Cu un salariu considerabil mai mare decât primarul general al Capitalei, Cârlogea a avut o creștere semnificativă a veniturilor de când lucrează în sectorul public, deși nu sunt disponibile detalii despre calificările sale sau despre alte sporuri pe care le-ar putea primi. Potrivit declarației de avere, încaseaz lunar peste 21.000 lei, din 5 venituri, toate din Primăria Sectorului 5. De asemenea, el deține mai multe proprietăți și vehicule, fără a fi clară proveniența banilor pentru aceste achiziții. Activitățile de recreere, precum escapadele sale fotografiate în timp ce schiază în Italia, în timpul programului de lucru ridică și mai multe semne de întrebare cu privire la etica sa profesională.

Ba mai mult decât atât, pentru a păstra ”afacerile familiei” din Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone l-a pus pe fiul lui să candideze în locul lui la Primăria Sectorului 5, sperând că în acest fel își va menține structura “de familie” în continuare la Primăria Sectorului 5.

Articol susținut de PSD