Demiteri in masa la Ministerul Transporturilor. Noul ministru Radu Berceanu a anuntat marti, imediat dupa preluarea mandatului, ca a decis sa ii elibereze din functie pe toti cei 24 de directori de societati si agentii aflate in subordinea Ministerului. "Nu se poate ca un ministru sa aiba salariu 40 de milioane si un director subordonat ministerului sa aiba 300 de milioane. Cred ca este un pic cam mult, nesimtirea a ajuns la o cota cam ridicata, iar din bugetul de stat este cam greu sa sustii astfel de salarii", a afirmat Radu Berceanu.

  • "Cred ca este un pic cam mult, iar nesimtirea a ajuns la o cota cam ridicata", a afirmat Radu Berceanu.
  • "Guvernul Tariceanu a dat, in luna iunie, o ordonanta ce prevedea ca salariile acestor directori sa nu le depaseasca pe cele ale unor secretari de stat, insa directorii de agentii castiga sume imense, pe langa salariu, din sporuri si indemnizatii. Acesti sefi castiga foarte mult din consiliile de administratie. Unii directori faceau parte chiar din mai multe consilii de administratie. Vina pentru aceste salarii apartine deciziilor fostului Guvern."
  • "Cred ca este un pic cam mult, iar nesimtirea a ajuns la o cota cam ridicata. Nu se poate ca un ministru sa aiba salariu 40 de milioane si un director subordonat ministerului sa aiba 300 de milioane", a afirmat Radu Berceanu.

Reactia lui Orban: Decizia reprezinta un inceput de politizare a managementului agentiilor din subordinea ministerului

  • "Decizia de schimbare a directorilor este, evident, un inceput de politizare a managementului agentiilor si societatilor aflate in subordinea ministerului. Nu poti sa dai afara niste manageri pe motive populiste, de genul . Pe o parte dintre acesti directori eu i-am gasit in functie cand mi-am inceput mandatul la minister", a declarat Ludovic Orban pentru Realitatea Tv.
  • "Eu ma desolidarizez categoric de aceasta campanie populista. Unii dintre acesti directori nici nu sunt platiti din bani de la stat, ci din fonduri proprii ale companiei. Tarom sau Metrorex functioneaza ca niste companii private."
  • "Cu cat un manager are un salariu mai mic, cu atat este mai putin motivat si cu atat este mai vulnerabil in fata unor eventuale tentative de coruptie."

Predare de stafeta cu intarziere

Noul ministru al transporturilor, Radu Berceanu, a primit marti mandatul de la Ludovic Orban, cu o intarziere de aproape 4 ore. Ceremonia fusese programata initial la ora 09:45, insa fostul ministru al transporturilor, Ludovic Orban, nu s-a prezentat la sediul ministerului.

In cele din urma, Orban i-a predat mandatul lui Berceanu aproape 4 ore mai tarziu. "Am venit la ora la care am putut sa vin", a declarat Ludovic Orban la Realitatea Tv, referitor la intarzierea sa.