Sambata, vremea va fi calduroasa, local caniculara in sudul si sud-estul tarii, unde si indicele temperatura - umezeala (ITU) va atinge si posibil va depasi usor pragul critic de 80 de unitati, informeaza ANM, citata de Mediafax.

Vreme calduroasaFoto: MorgueFile.com

Temperaturile maxime se vor incadra intre 29 si 36 de grade, cu cele mai ridicate valori in Lunca Dunarii, iar cele minime vor fi cuprinse intre 10 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 25 de grade pe litoral.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, indeosebi spre seara si noaptea, cand pe arii restranse vor fi averse, descarcari electrice si conditii de grindina, in sud-vestul tarii si in zona de munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in regiunile vestice.

La Bucuresti, vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza, cand si indicele temperatura - umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitati. Temperatura maxima va fi de 34...35 de grade, iar cea minima va fi in jur de 18 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat.

Duminica, in sudul si sud-estul tarii vremea se va mentine calduroasa, local caniculara dupa-amiaza, cand si disconfortul termic va fi ridicat. In restul teritoriului valorile termice vor scadea usor si se vor situa in jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare mai ales in sud-vestul si centrul tarii.

Se vor semnala averse si descarcari electrice, local in zonele de munte si pe arii restranse in rest, indeosebi in Banat, Transilvania si Oltenia. Izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate si vor fi conditii de grindina. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari in est si in sud-est, iar in prima parte a intervalului si in vest, dar de scurta durata si in timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 27 si 36 de grade, iar cele minime intre 10 grade in depresiuni si 23 de grade pe litoral.