Legea antifumat a fost modificata marti de senatori, prin refefinirea spatiului public inchis - acesta fiind incadrat de pereti de jur imprejur, prin permiterea fumatului in spatii separate, complet izolate si inscriptionate, informeaza Mediafax. Proiectul de lege pentru modificarea Legii antifumat merge in Camera Deputatilor, for decizional.

Semn loc pentru fumatFoto: Hotnews

"Prin spatiul public inchis se intelege orice spatiu accesibil public sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperis, plafon sau tavan si care este incadrat de pereti de jur imprejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu exceptia spatiilor cu destinatie locativa", potrivit unui amendament propus de Comisia juridica, adoptat in plen cu 76 de voturi "pentru".

De asemenea, noile modificari presupun si permiterea fumatului in spatii special amenajate destinate exclusiv pacientilor din spitalele de psihiatrie.

"Fumatul este permis in spatii separate, complet izolate si inscriptionate special pentru aceasta destinatie, precum si pe terase exterioare amenajate in acest scop", prevede un alt amendament, propus de Comisia de sanatate.

Senatul este prima camera sesizata pentru acest proiect de lege, Camera Deputatilor fiind for decizional.