Ion Voicu, fost director general al RADET, a fost achitat de Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce el primise la instanta de fond o condamnare de opt ani inchisoare pentru luare de mita, transmite Agerpres.

Dan Mavrodin, fost director economic al RADET, si Daniel Ovidiu Gardus, fost director exploatare si mentenanta, au fost condamnati definitiv marti de Curtea de Apel Bucuresti la sase ani, respectiv patru ani inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

CAB a redus pedepsele aplicate celor doi de Tribunalul Bucuresti in septembrie 2014, in cazul lui Dan Mavrodin de la 9 ani la 6 ani inchisoare, iar in cazul lui Daniel Ovidiu Gardus de la 7 ani la 4 ani inchisoare cu executare.

De asemenea, judecatorii au inlaturat dispozitia privind extinderea sechestrului asupra sumei de 58.000 euro, ridicate de la Dan Mavrodin, insa a fost confiscata de la acesta suma de 148.800 lei. Totodata, magistratii au confiscat de la Daniel Ovidiu Gardus suma de 55.000 lei.

A existat si opinia separata a unuia dintre judecatori, in sensul achitarii celor trei fosti directori de la RADET.

Cei trei au fost acuzati ca ar fi cerut mita de la reprezentantii unor societati comerciale.

In rechizitoriul DNA din septembrie 2013 se acuza ca in cursul lunii februarie 2013, Ion Voicu si Dan Mavrodin au pretins de la un denuntator, reprezentant al unei societati comerciale, suma de 600.000 lei (reprezentand 10% din suma pe care RADET Bucuresti o datora societatii respective in baza unui contract), pentru a incepe efectuarea platilor aferente materialelor livrate de catre aceasta societate.

In perioada februarie-martie 2013, cei doi directori ar fi primit, in trei transe, suma totala de 148.800 lei. Banii i-au fost remisi lui Dan Mavrodin, o parte din aceste sume fiindu-i date apoi lui Ion Voicu, sustineau atunci procurorii.