Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului de Interne, sub forma unui "ultimatum", sa introduca in Codul Rutier si alte modificari decat cele legate de amenzi, precum asigurari ca autorul unui accident grav nu va ramane in posesia permisului pana la o decizie definitiva a instantei, amenintand ca altfel nu va aproba proiectul prin ordonanta de urgenta, ci ca proiect de lege care va fi trimis Parlamentului spre dezbatere, unde poate fi modificat, scrie Mediafax, care citeaza surse guvernamentale.

Totodata, primul ministru i-a cerut ministrului de Interne, Radu Stroe, sa detalieze modul in care autoritatile locale vor comunica cu reprezentantii politiei pentru incasarea sumelor provenite din amenzi, afirma sursele citate.

Discutia a avut loc in sedinta de guvern.

"In discutie, premierul a aratat ca, in afara de amenzi, nu exista alte modificari de substanta fata de legislatia actuala care sa promoveze masuri impotriva accidentelor rutiere", au afirmat sursele prezente la discutie.

Surse oficiale au declarat anterior ca adoptarea noului Cod rutier a fost amanata de Guvern cu o saptamana pentru a mai ramane in dezbatere publica.

Guvernul a amanat aprobarea noului Cod Rutier, chiar daca acesta se afla pe ordinea de zi a sedintei de miercuri a Executivului, iar Radu Stroe anunta ca va fi aprobata in aceasta zi, potrivit unor surse guvernamentale. Codul Rutier ar fi trebuit aprobat sub forma de Ordonanta de Urgenta, potrivit ordinii de zi.

De altfel, premierul Victor Pointa a vorbit despre acest cod chiar la inceputul sedintei de Guvern. "Eu vreau sa spun inca o data: sustinerea mea pentru principiul de baza al Codului rutier, si anume siguranta, siguranta, cat mai multa siguranta si toleranta zero fata de toti cei care de ani de zile comit accidente, se urca la volan dupa ce au baut alcool si nu patesc niciodata nimic. Daca aceste tinte sunt atinse, eu va sustin si astazi il adoptam", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca daca ministrul de Interne Radu Stroe va avea pana miercuri "o forma agreata" a Codului Rutier, atunci acesta va fi adoptat in sedinta de Guvern, aratand ca liberalul are mai multe intalniri cu grupurile parlamentare pe aceasta tema.