Presedintele Traian Basescu nu a emis pana in acest moment niciun decret prezidential pentru desemnarea membrului in Consiliul de Administratie al CNAS care ar urma sa o inlocuiasca pe Monica Pop, declara purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea. Acesta precizeaza de asemenea ca Virgil Paunescu, consilierul prezidential care conduce Departamentul de Sanatate Publica de la Cotroceni, "nu si-a inaintat demisia din functie si nici nu i-a fost solicitat acest lucru".

Intr-un comunicat difuzat duminica de Administratia Prezidentiala, purtatorul de cuvant Bogdan Oprea a transmis precizari "referitor la informatiile vehiculate in ultimele zile cu privire la nominalizarea reprezentantului presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, in Consiliul de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) si la o eventuala demisie a domnului consilier prezidential Virgil Paunescu, seful Departamentului de Sanatate Publica din cadrul Administratiei Prezidentiale".

"Pana in acest moment, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, nu a emis niciun decret prezidential pentru desemnarea membrului in Consiliul de Administratie al CNAS care ar urma sa o inlocuiasca pe doamna Monica Pop", arata sursa citata, mentionand totodata ca "presedintele Romaniei numeste un reprezentant ca membru in Consiliul de Administratie al CNAS prin decret prezidential, conform Articolului 94, litera (c) si Articolului 100, aliniatul 1 din Constitutia Romaniei, respectiv, Articolului 273, aliniatul 3 si Articolului 276 din Legea 95/ 2006 privind reforma in domeniul sanatatii".

Comunicatul mai precizeaza ca "domnul consilier prezidential Virgil Paunescu nu si-a inaintat demisia din functie si nici nu i-a fost solicitat acest lucru".

***

Fostul presedinte al CNAS Lucian Duta declara miercuri, citat de Agerpres, ca a acceptat nominalizarea din partea Administratiei Prezidentiale de a face parte din Consiliul de Administratie (CA) al CNAS.

Conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a reactionat dur, considerand numirea lui Duta in Consiliul de Administratie al institutiei "o gafa" a administratiei prezidentiale, "specifica organizatiilor mafiote", si a amenintat ca, pana la retragerea acestei nominalizari, CA nu se va intruni.

Si Guvernul a reactionat la nominalizarea acestuia in CNAS, premierul Victor Ponta afirmand ca exista cateva probleme de fond privind numirea lui Lucian Duta in Consiliul de Administratie al CNAS, iar "revenirea unei persoane cercetate penal in legatura cu activitatea CNAS reprezinta o situatie de natura sa impiedice buna functionare a institutiei".

DNA a infirmat afirmatiile premierului, precizand pentru HotNews.ro ca Lucian Duta "nu are calitatea de invinuit sau inculpat in nici un dosar aflat pe rolul DNA, prin urmare fata de acesta nu se efectueaza acte de urmarire penala".

In octombrie 2012, presedintele Traian Basescu a semnat decretul pentru numirea prof. dr. Monica-Daniela Pop in Consiliul de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, pentru un mandat de patru ani. La scurt timp, aceasta a decis sa demisioneze.