Lucian Duta nu are calitatea de invinuit sau inculpat in nici un dosar aflat pe rolul DNA, prin urmare fata de acesta nu se efectueaza acte de urmarire penala, precizeaza Departamentul National Anticoruptie.

DNA a facut aceasta precizare in urma unei solicitari HotNews.ro, dupa ce premierul Victor Ponta, citat intr-un comunicat al Guvernului Romaniei, afirma, referindu-se la Lucian Duta, ca "revenirea unei persoane cercetate penal, in legatura cu activitatea CNAS, reprezinta o situatie de natura sa impiedice buna functionare a institutiei".

"Doctorul Lucian Duta face obiectul unor dosare de urmarire penala aflate pe rolul DNA in legatura cu incalcari ale legii privind Sistemul Informatic Unic Integrat de sanatate din Romania si in legatura cu aplicarea Taxei clawback. Aceste nereguli au fost sesizate de Corpul de Control al Primului-ministru de Curtea de Conturi si de CNAS inca de anul trecut. Toate aceste institutii au sesizat prejudicii de milioane de euro (conform documentelor anexate la comunicat)", se mai arata in acest comunicat.

Iata mai jos raspunsul Biroului de Informare si Relatii Publice al DNA:.

"Directia Nationala Anticoruptie a primit si a inregistrat doua rapoarte de control transmise institutiei de catre Corpul de Control al Primului Ministru, privind aspecte legate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, dosarele penale formate aflandu-se in lucru in acest moment.

Referitor la domnul Lucian Duta (fost presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate), va comunicam ca acesta nu are calitate de invinuit sau inculpat in nici un dosar aflat pe rolul DNA, prin urmare fata de acesta nu se efectueaza acte de urmarire penala".