Vremea va fi instabila in urmatoarele zile cu temperaturi in scadere.Meteorologii prognozeaza ca vremea se va mentine calda, marti, in cea mai mare parte a teritoriului, dar va deveni in general instabila. Innorarile se vor accentua treptat in jumatatea de sud-vest a tarii, unde indeosebi dupa-amiaza si seara, vor fi averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului ce trecator vor lua aspect de vijelie. Vor fi conditii de grindina, iar in Banat, Oltenia, vestul Munteniei si Carpatii Meridionali cantitatile de apa vor depasi local 20-25 l/mp si izolat 40-50 l/mp.

In restul teritoriului cerul va fi variabil cu innorari temporare, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restranse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 30 de grade.

La Bucuresti vremea va fi calda, marti, dar va deveni in general instabila. Cerul va fi variabil, cu innorari mai accentuate spre seara cand se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 28 de grade.

De marti de la ora 15.00 intra in vigoare oavertizare meteorologica Cod galben de ploi insemnate cantitativ, descarcari electrice, intensificari ale vantului si grindina, valabila pana in 23 mai, ora 03:00, pentru partea de sud-vest a tarii.

  • MIERCURI vremea va fi instabila si se mai raceste. Temporar innorarile vor fi accentuate si se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului in majoritatea zonelor. Vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp, in special in zonele montane si submontane si in Moldova.

La Bucuresti nu vor mai fi decat 23 de grade maxim, iar joi va fi si mai rece cu o maxima de 21 de grade.

  • JOI, in regiunile din sudul si estul tarii si in toata zona montana vor fi innorari, averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat grindina; local cantitatile de apa vor fi insemnate. In restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 18 si 27 de grade.