Administratia Nationala de Meteorologie a emis, luni, o avertizare meteorologica Cod galben de ploi insemnate cantitativ, descarcari electrice, intensificari ale vantului si grindina, valabil in perioada 22 mai, ora 15:00 - 23 mai, ora 03:00, pentru partea de sud-vest a tarii.

Cod galben de ploi si descarcari electriceFoto: Administratia Nationala de Meteorologie

Judetele aflate sub Cod galben sunt: Arad, Timis, Caras, Hunedoara, Gorj, Mehedinti, Dolj, Valcea, Arges, Olt, Teleorman, Dambovita si jumatatea nordica a judetului Prahova.

Totodata, ANM a emis o avertizare meteorologica, potrivit careia, in cursul acestei saptamani, instabilitatea atmosferica se va accentua in toate regiunile, incepand din sud-vestul tarii. "In intervalul mentionat, in Banat, Oltenia, vestul Munteniei si Carpatii Meridionali vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si izolat caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp (n.r. litri/metru patrat) si izolat 40...50 l/mp", informeaza ANM.

ANM precizeaza ca in urmatoarele zile, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor, va emite pentru regiunile ce urmeaza a fi afectate mesaje de atentionare/avertizare.

Cod galben: Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri.