Cetatenii romani cu drept de vot care locuiesc in Irlanda si in Irlanda de Nord vor avea la dispozitie doua sectii de votare, una organizata la sediul Ambasadei din Dublin (26 Waterloo Road, Dublin 4), iar cealalta la Belfast - Ballymena (Broughshane Road, Ballymena, 45 kilometri de Belfast).

Dan Tudor, consulul Romaniei la Dublin, spune ca este greu de estimat citi romani vor veni la vot duminica, dar ca alegerile din acest an au fost bine mediatizate. “Au fost date anunturi in presa locala, s-au pus afise la Sectia Consulara, la biserici, la magazinele romanesti, s-au dat anunturi pe forumuri si pe pagina de web a Ambasadei. Nu stim citi romani vor veni sa voteze acum, insa la alegerile generale din 2004 au votat aproape 2.000 de cetateni romani, iar la cele europarlamentare de anul trecut s-au prezentat mai putin de 300 de persoane”, a declarat pentru Hotnews Dan Tudor.

Potrivit datelor Ministerului de Externe de la Bucuresti, exista aproximativ 45.000 de cetateni romani in Irlanda si 5.000 in Irlanda de Nord. Nu vor putea vota la alegeri cetatenii romani care se afla ca turisti in Irlanda/Irlanda de Nord sau in interes de afaceri.