Tabloul denumit "Homage to Francis Bacon: Triptych I" creat in conditii de imponderabilitate, de artistul britanic Nasser Azam, in cadrul proiectului "Life in Space", realizat in iulie 2008, a fost vandut la licitatie la New York, pentru suma de 332.000 de dolari, informeaza BBC. Artistul a realizat tabloul la o altitudine de aproximativ 7.000 de metri (23000 feet), intr-un avion special modificat pentru a putea sa picteze in conditii de imponderabilitate.

Tabloul va fi expus in galeria County Hall din centrul Londrei incepand cu 16 ianuarie 2009. In iulie Azam declarase initial, pentru BBC News, ca "nu intentioneaza" sa vanda piesele care compun tripticul. Totusi, una dintre ele a fost vanduta pentru 75.000 de dolari la o licitatie anterioara, depasind cu mult valoarea unor opere semnate de Bansky, Gilbert si George, in timp ce jumatate din lucrarile prezentate la acea licitatie au ramas nevandute sau au fost retrase de la vanzare.

Azam, care a fost pana de curand ofiter de credite si investitii in cadrul bancii Merrill Lynch, a declarat pentru BBC ca se gandeste sa participe la o expeditie in Antarctica.

Artistul, in varsta de 44 de ani, este in prezent rezident la galeriile County Hall, unde urmeaza sa expuna lucrarea "Homage to Francis Bacon: Triptych II", realizata si ea in timpul zborului in conditii de imponderabilitate, alaturi de alte lucrari ale sale, anunta BBC.