Actorul Radu Beligan a fost internat 6 zile in Spitalul Elias din Capitala, pentru o suferinta medicala, iar vineri a parasit spitalul vindecat, a declarat directorul medical al unitatii sanitare, dr. Dana Safta, citat de Mediafax. "Maestrul Radu Beligan este bine. Suferinta pentru care a fost internat, in 15 noiembrie, s-a vindecat, astfel ca vineri pleaca acasa", a afirmat Dana Safta. Radu Beligan va implini 97 de ani pe 14 decembrie.

Radu BeliganFoto: TNB

Pe 14 decembrie, data aniversarii actorului, iubitorii de teatru sunt invitati la Palatul National al Copiilor din Bucuresti, la o dubla sarbatoare: ziua de nastere a maestrului Radu Beligan si 300 de reprezentatii cu spectacolul "Egoistul", care se joaca cu sala plina de 11 ani.

Si in 2014, dar si in 2013, cunoscutul actor a jucat de ziua sa in spectacolul "Lectia de violoncel", la Teatrul Metropolis din Bucuresti, al carui director onorific este acesta.

Radu Beligan are o bogata activitate in teatru, film, televiziune si radio. A fost director al Teatrului de Comedie din Bucuresti, intre anii 1961 si 1969, si director al Teatrului National Bucuresti, intre 1969 si 1990. Totodata, a fost profesor la Institutul de Teatru si Film, intre 1950 si 1965, si a fost ales membru de onoare al Academiei Romane in 2004, in semn de recunoastere a activitatii sale in domeniul artei.

In februarie 2014, Radu Beligan a fost inclus intr-un top al celor mai puternice o suta de personalitati din lume din domeniul divertismentului, alaturi de actorul roman in clasament regasindu-se numeroase celebritati de toate varstele, de la Hollywood, printre care Robert De Niro, Martin Scorsese, Clint Eastwood, Woody Allen, Judi Dench, Helen Mirren si Angelina Jolie, potrivit site-ului american Business Insider.