Festivalul Internaţional de Muzică Sibiu/Hermannstadt se deschide publicului pentru prima oară, în luna mai 2014, şi îşi propune să devină o nouă tradiţie culturală a oraşului. Primul festival internaţional de muzică clasică al oraşului, organizat de Fundatia Romana pentru Excelenta in Muzica, al cărui preşedinte este dirijorul de renume internaţional Christian Badea, va aduce la Sibiu, în perioada 24-31 mai, artişti de prestigiu internaţional: Cvartetul Borodin, Giuliano Carmignola, Mario Caroli, Tamas Varga, Christian Badea, Dario Bonuccelli, Martin Owen, şi pe cei mai promiţători tineri muzicieni din România, informeaza organizatorii.

Numelor mentionate mai sus li se va alătura Vlad Maistorovici, compozitorul invitat al Festivalului, Mozart Kammerphilharmonie, orchestra în rezidenţă a Festivalului, formată din muzicieni români şi europeni din tânăra generaţie, şi alţi invitaţi de marcă. Împreună, vor interpreta capodopere ale repertoriului clasic (Mozart, Haydn, Schubert şi Beethoven) şi ale repertoriului contemporan (Webern, Messiaen şi Ligeti), într-o serie de concerte simfonice, concerte camerale, recitaluri solistice şi evenimente educative, în locuri simbolice pentru istoria şi cultura oraşului.

Tema Festivalului, AMADEUS, reprezintă ecoul modern al legăturilor dintre Sibiu şi Viena în epoca lui Mozart, dar şi o celebrare a frumuseţii şi a bucuriei pe care ne-o oferă muzica sa. Festivalul Internaţional de Muzică Sibiu/Hermannstadt nu este o înşiruire de evenimente sub o etichetă, este o experienţă împărtăşită, creată prin comunicarea între muzicieni şi public, un 'spirit' pe care comunitatea sibiană îl 'dobândeşte', se arata in comunicatul organizatorilor.

Publicul care va participa la evenimentele Festivalului va avea parte de un regal de muzică de cel mai înalt nivel şi va contribui la misiunea noastră: sprijinirea tinerilor artişti excepţionali să contribuie la progresul valorilor culturale în România şi la promovarea unei imagini pozitive a ţării peste hotare, a declarat Christian Badea, la conferinţa de presă de lansare a Festivalului, care a avut loc la Centrul de Informare al Primăriei Sibiu.

Biserica Romano-Catolică 'Sf. Treime' va găzdui cele trei concerte simfonice susţinute de Mozart Kammerphilharmonie sub bagheta dirijorului Christian Badea, cu participarea unor solişti de clasă mondială. Aici, pe 31 mai, la concertul de închidere al Festivalului, vor răsuna acordurile impresionante ale Recviemului de Mozart, concert pentru care ansamblului Mozart Kammerphilharmonie i se va alătura Corul Festivalului.

Pe scena elegantă a Salii de concerte a Bibliotecii ASTRA va urca, pentru prima oară în România, legendarul Cvartet Borodin.

Biserica Evanghelică 'Sf. Ioan' va deveni spaţiul de expresie al generaţiei tinere de artişti (Vlad Maistorovici, Martin Owen şi Dario Bonuccelli) şi a muzicienilor români remarcabili aflaţi la începutul unor cariere internaţionale — fiind susţinuţi de Fundaţie.

Festivalul Internaţional de Muzică Sibiu/Hermannstadt este organizat de Fundaţia Română pentru Excelenţă în Muzică si este co-finanţat de către Primăria Municipiului Sibiu.