Cea de-a IV a editie a Stagiunii “Sunetul muzicii” de la Castelul Peleş din Sinaia continua cu un concert special sustinut de laureaţii Concursului Drumul spre celebritate. Concertul va avea loc sâmbătă 3 mai 2014, de la ora 17.00, în sala de concerte a castelului.

Remarcaţii ediţiei a IV a a competiţiei cu un pronuntat caracter interactiv si cu cel mai numeros juriu – fiecare spectator avand drept de vot, sunt: violonista Simina Croitoru, violoncelistul Horaţiu Luduşan şi fagotistul Mihai Boboiescu. Aceşti tineri extreme de valoroşi, acompaniaţi de pianista Verona Maier, vor interpreta opusuri de: Pablo de Sarasate, Fritz Kreisler, Robert Schumann, Piotr Ilici Ceaikovski, Gaspar Casaado şi Jean Francaix.

Violonista Simina Croitoru este studentă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, are 24 de ani si 24 de premii la competiţii nationale şi internationale, majoritea premii I. A concertat cu aproape toate filarmonicile ţării, iar numărul recitalurilor este impresionant. A cântat în Austria, Italia, Germania, Ungaria, Elveţia, Cehia.

Violoncelistul Horaţiu Luduşan s-a născut în 1993 la Cluj Napoca, iar acum este student în anul al II lea la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti. A strâns până în prezent 18 premii nationale. A fost solist al Filarmonicii Transilvania, a participat la cursurile de maiestrie susţinute de: Marin Cazacu, Götz Teutsch, Umberto Clerici, Razvan Suma, László Fenyö.

Fagotistul Mihai Boboiescu este din Bucureşti şi are 25 de ani. A obţinut premii la concursuri naţionale şi la Olimpiadele de muzică. În perioada 2005 – 2010 a colaborat cu diferite orchestre şi ansambluri camerale, dintre care amintim: Orchestra Naţionala de Tineret, Orchestra Inginerilor, Orchestra Medicilor, Orchestra „Tinerimea Română”.

Accesul publicului se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută completând un formular pe site-ul http://peles.ro/concertul-sunetul-muzicii-iii-editia-a-iv-a/

Evenimentul este organizat de ExcesMusic şi Muzeul Naţional Peleş.