Apropierea sarbatorilor pascale ocazioneaza expozitia de ouă încondeiate şi icoane pe sticlă care se va desfăşura în data de 12 aprilie 2014, la sediul ICR Viena. Expoziţia reprezintă un omagiu adus artei tradiţionale, îmbinând atât tradiţia încondeiatului de ouă la români cu una la fel de veche, aceea a picturii icoanelor ţărăneşti pe sticlă informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

Artista populară Ileana Hotopilă, cunoscută deja publicului vienez, va încânta din nou prin ateliere demonstrative de încondeiat ouă, care vor dovedi măiestria de compoziţie ornamentală, estetică şi artistică pe care ţăranul român a creat-o şi a sintetizat-o de-a lungul timpului.

Icoanele pe sticlă s-au afirmat din punct de vedere etnografic drept o categorie a artei populare româneşti. Tematica lor asociază uneori reprezentărilor religioase, elemente laice legate de viaţa şi preocupările ţărăneşti, precum şi unele inspirate din folclorul local.

Expoziţia îşi propune să sublinieze caracterul divers al culturii tradiţionale româneşti precum şi valorificarea acestor tradiţii şi a complexităţii spirituale manifestate în spaţiul românesc.